Hlavní obsah

Litvínov s odvoláním neuspěl, více než stotisícovou pokutu musí zaplatit

Praha

Bránili se, že v červnové situační zprávě ohledně uplynulé sezóny chybné údaje neuvedli a licenční řád soutěže tak neporušili. Hokejový Litvínov se proti rozhodnutí disciplinární komise extraligy o pokutě ve výši 102 tisíc korun odvolal, jenže nebylo mu to nic platné. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) verdikt disciplinárky potvrdil.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští fanousči.

Článek

Litvínov pyká za to, že v situační zprávě za minulý ročník neuvedl neuhrazené závazky vůči několika svým hráčům. Šlo o Radka Dudu, Viktora Hübla, Petera Jánského, Pavla Smolku, Lukáše Válka a Jiřího Zemana. Severočeši sice následně své závazky ještě do konce srpna tohoto roku uhradili, od pokuty je to ale za poskytnutí nepravdivých či neúplných údajů v situační zprávě neuchránilo.

Vedení Severočechů se nicméně proti rozhodnutí disciplinární komise odvolalo a po výkonném výboru ČSLH žádalo, aby pokutu zrušil. Podle vyjádření klubu v situační zprávě Litvínovští chybné údaje neuvedli. Na svaz ji odeslali k 10. červnu a hráči své požadavky uplatnili až poté. Klub je navíc okamžitě uhradil.

Výkonný výbor ČSLH vzal námitku Chemiků na vědomí, vyžádal si ale zároveň i stanovisko Asociace profesionálních klubů ledního hokeje a nakonec rozhodnutí disciplinární komise extraligy potvrdil.

Reklama

Související témata: