Hlavní obsah

Litvínovský brankář Petrásek uchopil šanci za pačesy

Chomutov

Dva vydařené zápasy ze svého pohledu absolvoval v minulých kolech hokejové extraligy litvínovský brankář Michael Petrásek. Během pěti odchytaných třetin v řadě, druhé a třetí proti Třinci a duelu v Chomutově, inkasoval pouze jediný gól. A to v prestižním souboji na ledě severočeského rivala, odkud si Litvínov odvezl tři body za výhru 2:1.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský brankář Michael Petrásek se raduje z vítězství nad Chomutovem.

Článek

„Dostal jsem příležitost v důležitých zápasech a určitě jsem si herní vytížení užil. S Oceláři jsem šel sice do branky za stavu 0:4, ale povedlo se mi v dalších čtyřiceti minutách uhájit čisté konto. A v Chomutově jsme po třech porážkách v řadě už vyhrát nutně potřebovali. Takhle máme před sedmým místem náskok pěti bodů a můžeme být v boji o čtvrtfinále relativně klidnější," uvažoval Petrásek, jenž uchopil šanci za pačesy.

Gólman ocenil po bitvě v Chomutově i spolupráci s litvínovskou defenzívou. „Klobouk dolů před klukama, jak na konci zápasu padali do střel. To bylo od nich fantastické. Třeba Karel Pilař odvedl neskutečnou práci. Výhra je pro nás psychickou vzpruhou. Na většinu týmů přijde krize a říkali jsme si, že nesmíme panikařit. Doufám, že jsme si ji už vybrali a získáme znovu sebevědomí," přemítal gólman, který momentálně tvoří litvínovskou brankářskou dvojici s Jaroslavem Janusem.

„Každý chceme chytat, což je přirozený jev v extralize. Jaro Janus měl výbornou sérii a pomohl týmu. Snažím se teď dokazovat, že můžeme být prospěšní oba dva a záleží na trenérech, koho postaví. A pokud se nám bude dařit, jen dobře," poznamenal Petrásek.

V probíhající sezóně působí formou střídavých startů i v prvoligovém Mostě. „Tam je to psychicky náročné a těžké, jelikož mužstvo je poslední v tabulce. Pokouším se nepřipouštět si postavení Mostu, abych měl i v první lize chladnou hlavu. Chytám pro svůj pocit s vědomím, že chci odvést maximum v obou soutěžích, v nichž nastupuji," dodal Petrásek.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec