Hlavní obsah

Sparta po Buchtelem získala ještě jednoho útočníka z KHL. Kometa pak reprezentačního obránce

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Sparty získali v posledním přestupním dnu velkou ofenzivní posilu. Z Ruska se vrací útočník Jan Buchtele, který po minulé sezóně odešel do KHL, kde oblékal dres Jekatěrinburku. „Jsem rád, že prožiju vrchol sezóny ve sparťanském dresu,“ citují klubové stránky hcsparta.cz navrátilce do pražského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Jan Buchtele se vrací do Sparty.

Článek

„Honza je pro nás velkou posilou a jsme rádi, že došlo k dohodě mezi Spartou a Jekatěrinburkem. Několik týdnů jsme se snažili domluvit, aby u nás mohl od února do konce sezóny hrát a nakonec se to povedlo," popsal námluvy Jiří Kalous, sparťanský hlavní kouč a sportovní manažer.

Proč změna dresu? Situace v klubu a zranění. Teď se Buchtele vrací do známého prostředí. "Ze začátku jsem byl plný očekávání a nadšení, sezóna se rozjela dobře, vypadalo to dobře, ale pak všechno to nadšení trochu opadlo. Už se nedivím Kubovi Kovářovi, že řešil situaci v Jekatěrinburku tím, že buďto odejde z klubu trenér, nebo on. Víc bych to asi nechtěl rozebírat," řekl na ruskou adresu sparťanský navrátilec.

Buchtele si přeje dlouhou cestu v play-off

„Další negativní vlnou pak bylo bohužel zranění, kvůli kterému jsem musel vynechat několik zápasů. Chvíli trvalo, než jsem mohl hrát a dostal se aspoň trochu do formy," popsal ruskou cestu útočník, který nasbíral v této sezóně zatím devět bodů za pět branek a čtyři asistence.

Další bude sbírat už v extralize a ve vyřazovacích bojích. „Jsem moc rád za možnost být zpátky ve Spartě a pomoci týmu v závěru základní části a play-off. Doufám, že to bude letos ještě dlouhá cesta, alespoň podobně, jako jsme to zažili loni," připomněl Buchtele finále Sparty s Libercem, kde se nakonec radoval tým zpod Ještědu.

Přijde ještě Smejkal

V noci před uzávěrkou přestupů pak Sparta oznámila ještě jednu posilu do útoku z KHL. Ze Záhřebu přijde forvard Jiří Smejkal, který ještě dnes hrál duel s Dynamem Moskva.

Českobudějovický odchovanec odehrál dosud v sezóně za Medveščak 26 zápasů, vstřelil tři góly a přidal jednu asistenci. Po jeho příchodu se Pražané rozhodli uvolnit do Plzně na hostování útočníka Martina Procházku.

Kometa získala reprezentanta Krejčíka

Brněnskou Kometu posílí reprezentační obránce Jakub Krejčík, který naposledy hrál v KHL za Záhřeb. Vedení Brna příchod pětadvacetiletého beka ještě oficiálně nepotvrdilo, Medveščak jej však již oznámil na svém webu.

Krejčík se tak do extraligy vrací po necelých třech letech, v sezóně 2013/14 hrál za Spartu. Poté odešel do Švédska, kde nastupoval za Örebro. Před aktuální sezónou zamířil do Záhřebu, za který v KHL odehrál 49 zápasů s bilancí gólu a 15 asistencí.

Bývalý hráč Slavie opustil chorvatský klub v poslední den přestupů poté, co Medveščak ztratil šanci na postup do play off.

Boleslav získala juniorského reprezentanta

Mladá Boleslav získala na přestup osmnáctiletého obránce Františka Hrdinku, který je mládežnickým reprezentantem a na přelomu roku nastoupil za Českou republiku na juniorském šampionátu v Kanadě. Pražský rodák strávil poslední čtyři sezóny v evropských juniorských soutěžích, v tomto ročníku nastupoval za švédský Linköping.

Chaloupka se po jedenácti letech vrací do Pardubic

Po Marku Trončinském hlásí Pardubice další posilu do obrany. Kádr aktuálně předposledního týmu extraligu rozšíří klubový odchovanec Petr Chaloupka, který podepsal smlouvu do konce sezóny s opcí do roku 2019.

„Petra bereme pro vyztužení naší defenzívy, myslíme si, že pro těžký závěr sezóny nám může pomoci. Chybí nám v sestavě řízný a důrazný obránce, což Petr splňuje. Pochází z našeho regionu, návrat do Pardubic je pro něj i srdeční záležitostí," uvedl pro oficiální stránky Dynama generální manažer klubu Dušan Salfický.

Chaloupka v dresu Pardubic nakoukal v ročníku 2005/06 poprvé do nejvyšší tuzemské soutěže, zůstalo ale jen u jednoho zápasu za Východočechy. V extralize působil i v Mladé Boleslavi a Litvínově, s nímž v roce 2015 vyhrál mistrovský titul. V této sezóně nastupoval za slovenský Poprad, nyní se po jedenácti letech do Pardubic vrací.

„Pro něj bude angažmá v Pardubicích psychickou vzpruhou. Po úspěšných letech v Mladé Boleslavi a Litvínově přišel pro něj ústup v tom, že hrál na Slovensku. Věřím, že hokej, který hrál zejména v Litvínově, nezapomněl a bude ho předvádět i u nás. Je šikovným obráncem, dokáže hrát důrazně dozadu, to je přesně to, co potřebujeme," dodal Salfický na adresu třicetiletého beka, který v extralize odehrál 222 zápasů s bilancí čtyř branek a 26 asistencí.

„Nabídka z Pardubic mě potěšila, vracím se do klubu, kterým jsem prošel, mám z toho upřímnou radost. Chci Dynamu maximálně pomoci, abychom zvládli závěr sezóny," prohlásil Chaloupka.

Olomouc posílí Kanaďan

Olomoucký útok posílí Kanaďan Kevin Sundher. Pětadvacetiletého forvarda draftovalo v roce 2010 Buffalo, nicméně slavnou NHL si nikdy nezahrál. V nižší ECHL nasbíral v probíhající sezóně v dresu Reading Royals 17 bodů (5+12) ve 32 zápasech.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec