Hlavní obsah

Třinec znovu mění s Pardubicemi. Za Špirka získal Redenbacha

Třinec/Pardubice

Telefonní linky mezi Třincem a Pardubicemi dostaly v posledních dnech pořádně zabrat. Po výměně Jána Sýkory za Tomáše Klimentu se v poslední den přestupů kluby dohodly na trejdu třineckého Rastislava Špirka za nejproduktivnějšího hráče Pardubic kanadského útočníka Tylera Redenbacha. Jde o hostování do konce sezóny.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Tyler Redenbach (vlevo) míří do Třince.

Článek

„Tyler je chytrý a kreativní hráč, který má bilanci bod na zápas, což je skvělé číslo. Slibujeme si od něj nejen přínos ve hře pěti proti pěti, ale hlavně v přesilových hrách," řekl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Redenbach podle manažera Pardubic Dušana Salfického sám projevil zájem změnit působiště, a to z osobních důvodů. „Rozhodli jsme se mu vyhovět a hledali jsme klub pro možnou adekvátní výměnu. Po dohodě tří trenérů a mě jsme dospěli k názoru, že Rastislav Špirko jen ten pravý, koho chceme na Tylerovo místo," řekl Salfický.

Špirko se v Třinci neprosadil

Dvaatřicetiletý Kanaďan naskočil do letošního ročníku hokejové extraligy až v sedmém kole. Stihl odehrát 34 utkání, ve kterých ale posbíral 33 bodů (11+22), což ho řadí na 11. místo produktivity v soutěži.

Stejně starý Špirko přišel do Třince před touto sezónou, ale příliš se neprosadil. Ve 34 utkáních nasbíral deset bodů za šest gólů a čtyři asistence. V hodnocení plus/minus je na tom ze všech třineckých hokejistů nejhůře, na mínus sedmi.

„Rasťovi se u nás nedařilo tak, jak jsme si všichni představovali. Nepřidalo tomu ani jeho zranění zkraje sezóny, po kterém se obtížně dostával do své předchozí formy," doplnil důvody transakce Jan Peterek. Špirka si neoblíbili ani fandové Třince, kteří mu vyčítali, že je v sestavě místo Jiřího Polanského, ačkoliv jeho kvalit nedosahuje.

Špirko už v Pardubicích hrával, v roce 2010 s nimi slavil mistrovský titul. „Zná naše prostředí, dařilo se mu zde. Každému může sezona vycházet nějak, v Třinci byl přetlak na pozicích centrů, jeho příchod k nám může být oboustranně prospěšný. Věřím, že v Dynamu naváže na své úspěšné roky," dodal Salfický.

Reklama

Související témata: