Hlavní obsah

Ihnacaka v Hradci nemusejí. Zase tam zařídil výhru Sparty

Hradec Králové

Sparta vyhrála i podruhé v tomto extraligovém ročníku na hradeckém ledě a zase v tom měl prsty útočník Brian Ihnacak, který minulou sezónu hrál právě za Mountfield.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brian Ihnacak ze Sparty se raduje z rozhodujícího gólu v Hradci Králové.

Článek

Pod zářijovou výhru hostů 3:2 se podepsal dvěma góly, v dohrávce 33. kola zaznamenal po 73 vteřinách posledního dějství z dorážky vítěznou branku. „Určitě mám v Hradci vždycky trochu zvláštní motivaci. Navíc zimák dobře znám. Samozřejmostí je i vypsaná svačinka do kabiny pro spoluhráče za skalp bývalého klubu," usmíval se Ihnacak, jemuž ale dali domácí fanoušci zase pocítit nevoli s jeho letním odchodem do Prahy.

Chemie funguje

Aktuálně zažívá asi nejlepší období ve Spartě. „Když mě trenéři šoupli do lajny k Pechovi s Kumstátem, tak jsem rychle poznal, že je mezi námi správná chemie," liboval si nad produktivitou nově složeného útoku, který měl prsty už ve třetině sparťanských gólů při kanonádě s Třincem a v Hradci obstaral obě trefy hostů.

„Konečně si všechno sedlo systémově, hrajeme v pohodě a přišlo to v ideální čas před play off," mínil v Kanadě narozený 31letý potomek bývalého československého reprezentanta Petera Ihnačáka.

Sám hrál ale dvakrát na MS za Itálii. „Když jsem v době svého italského působení získal pas, šampionát mě zlákal. Nebylo pro mě ale vůbec lehké naučit se italštinu, naštěstí se domluvím anglicky. Vzhledem k rodinným kořenům zvládám i češtinu se slovenštinou a trochu umím německy," řekl Ihnacak. Itálie už není jeho prioritou.

„Hokejové cíle mám spojené už jen se Spartou. Rád bych zažil titul i dotažení Ligy mistrů ke zlaté tečce," prohlásil.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice