Hlavní obsah

Kometa přivítala reprezentanta. Ten se řítil z Chorvatska, ale spěchat zase až tolik nemohl

Praha

Hokej, to je někdy kočovný život. V červenci se český obránce Jakub Krejčík upsal Záhřebu, který hraje KHL, předtím působil ve švédském Örebru. V únoru 2017 už patří Kometě Brno. V úterý odehrál zápas v Chorvatsku, poté se autem přesunul do Česka, kde bude oblékat dres Komety. Dohoda, která se zrodila v posledních minutách přestupového okna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jakub Krejčík už patří Kometě Brno.

Článek

„Bylo to celkem narychlo, po zápase jsem si musel zabalit věci, cestovali jsme přes noc, ale jsem tady, takže jsem rád," řekl v rozhovoru pro klubový web hc-kometa.cz pětadvacetiletý obránce.

Krejčík patří do mladší generace hráčů, ale už má za sebou více klubových zastávek. Slavia a Sparta v extralize. V KHL hrál za Lva a Záhřeb. Poznal i švédskou ligu. Nyní se vrací opět do nejvyšší české soutěže, bude oblékat dres Komety.

Spal dvě hodiny

"Těším se hodně, Kometa je velký klub, sledoval jsem výsledky, neskutečně vstoupili do ligy, budu se snažit pomoct co nejvíce," řekl také majitel bronzové medaile ze světového šampionátu z roku 2012.

Nový klub, noví spoluhráči, ale s některými se už Krejčík potkal. Ve Lvu hrál například se zkušeným obráncem Ondřejem Němcem. „Některý kluky znám z reprezentace, neměl by to být problém. Věřím, že přesun z KHL do extraligy nebude těžká změna," usmíval se do kamery zadák, který cestoval celou noc, aby stihl dorazit na svoji novou pracovní adresu.

Kvůli počasí strávil na cestě delší dobu. „Průměrná rychlost byla asi 70 kilometrů v hodině, jeli jsme dlouho, ale jsem tady. Naspal jsem asi dvě hodiny, ale to doženu," dodal Krejčík.

Reklama