Hlavní obsah

Vedoucí Liberec prohrál s Chomutovem. Olomouc si vyšlápla na Spartu. Hradec ovládl derby

škv, vapSport.cz
Aktualizováno

Liberečtí lídři hokejové Tipsport extraligy ve 44. kole prohráli doma s Chomutovem 4:5. Neuspěla ani třetí Sparta, s Olomoucí prohrála 2:4 doma před nejvyšší návštěvou sezóny (14 370 diváků). Z vedoucího tria uspěl jen Třinec, zvítězil v Karlových Varech 2:1. Vítkovice i počtvrté v sezóně porazily Kometu - tentokrát 3:2 v prodloužení. Na programu bylo i východočeské derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové (1:4). Plzeň rozdrtila Zlín 7:1, Litvínov porazil Mladou Boleslav 5:4 v prodloužení.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se při utkání s Brnem radují z vyrovnávacího gólu na 1:1.

Článek
Fotogalerie

Sparta vzdává Hold

Chomutovští Piráti zlomili prokletí, uspěli pod Ještědem po předchozích sedmi porážkách, Bílí Tygři prohráli už potřetí za sebou, ale v soutěži dál jasně vedou.

Druhý Třinec se představil na ledě posledních Karlových Varů a ztěžka, ale přece jen si výhrou zvednul sebevědomí po nedělní ostudné porážce na Spartě. Domácí po první třetině vedli, ale Oceláři Energii nakonec zdolali popáté v řadě, dnes proti ní nasadili i nové tváře Tomáše Netíka s Tylerem Redenbachem.

Olomouc nevzdává boj o desítku, ztrácí na ni tři body. Vyhrála pošesté z posledních osmi střetnutí. Sparta přitom držela šňůru tří vítězství. Pražané, stejně jako v neděli proti Třinci, vzdávali hold složkám Integrovaného záchranného systému. Domácí hráči tak opět nastoupili v historických uniformách záchranářů, trenéři znovu oblékli aktuální záchranářské úbory.

Kometa na plný bodový zisk nedosáhla už sedm zápasů a musí se třást o šesté místo a přímý postup do čtvrtfinále, neboť zezadu se tlačí Chomutov a také Vítkovice. Gólman Ostravanů Patrik Bartošák sice přišel v duelu s Brnem po dvou nulách a 137 minutách o neprůstřelnost, jeho tým ale nakonec zvítězil ve čtvrtém vzájemném střetnutí v sezóně. Brňané představili nové posily Kamila Brabence a Jakuba Krejčíka, který se ovšem hned zranil.

Souboj dvou týmů bojujících o elitní desítku jednoznačně ovládla devátá Plzeň. Ve 35. minutě vedla už 7:0. Zlínu odskočila na čtyři body a potvrdila obdivuhodnou formu, když bodovala v jedenácti z posledních dvanácti duelů. Připsala si zároveň třetí výhru v řadě.

Litvínov měl spoustu práce s Mladou Boleslaví. Ale stále platí: v sezóně s ní ještě neprohrál. V čase 63:43 rozhodl Robin Hanzl. Útočník Chemiků Viktor Hübl odehrál jako třináctý hráč v historii jubilejní 1000. zápas v extralize.

Pardubice se na čtvrtý pokus v sezóně marně pokoušely zdolat ve východočeském derby Hradec Králové. Ten ukončil sérii tří zápasů bez bodového zisku, v sezóně nenechal Dynamu ani bod.

Hokejová Tipsport extraliga, 44. kolo:
Vítkovice - Brno 3:2 v prodloužení
Branky: 20. Tybor, 21. Stastny, 62. Květoň - 17. Káňa, 52. Zohorna
Plzeň - Zlín 7:1
Branky: 15. a 35. Lev, 10. Kubalík, 13. Indrák, 20. Stach, 22. Preisinger, 34. Kratěna - 49. Gago
Litvínov - Mladá Boleslav 5:4 v prodloužení
Branky: 8. a 64. Hanzl, 9. Hořava, 31. Martynek, 45. Černý - 14. Urban, 19. Musil, 22. Orsava, 60. Pospíšil
Liberec - Chomutov 4:5
Branky: 16. Derner, 35. Jelínek, 52. Radivojevič, 60. Valský - 10. Vondrka, 25. Mrázek, 28. Růžička, 47. Račuk, 54. Huml
Karlovy Vary - Třinec 1:2
Branky: 4. Sičák - 29. Růžička, 31. Rákos
Pardubice - Hradec Králové 1:4
Branky: 3. Sýkora (nájezd) - 12. Picard, 19. Vydarený, 56. Dej, 60. Červený
Sparta - Olomouc 2:4
Branky: 17. Řepík, 49. Kumstát - 47. a 50. Laš, 27. Knotek, 32. Eberle

Reklama