Hlavní obsah

Kamil Brabenec si návrat do Komety užívá. Vybojovat titul by bylo nádherný, zasnil se

Brno

V roce 2011 se po sezóně v rodném Brně rozhodl skončit s hokejem a přijal místo v managementu Komety, ale v kanceláři vydržel jen dva měsíce. Bývalý reprezentační útočník Kamil Brabenec si poté prodloužil kariéru na Slovensku, odkud se nyní nečekaně vrátil do mateřského klubu.

Foto: Jiří Grulich

Kamil Brabenec a Kometa Brno. To spojení zase funguje.

Článek

Jak k vašemu překvapivému comebacku došlo?

Shodou dvou okolností. Postihly mě bohužel rodinné trable, o nichž bych nerad hovořil veřejně. Potřebuji ale být kvůli nim doma v Brně. A Kometa má zrovna v tomto období zraněné tři útočníky, a tak mě oslovil můj švagr a klubový šéf Libor Zábranský, zda bych týmu ve zbytku extraligové sezóny nepomohl. Okamžitě jsem kývl, vždyť po takovém návratu jsem poslední roky hrozně toužil. Moc jsem ale nedoufal, že se ještě může uskutečnit. Upeklo se to strašně narychlo a já jsem nesmírně vděčný Novým Zámkům, že mě uvolnily.

Co se vám honilo hlavou, když jste po šesti letech zavítal znovu do známého prostředí?

Jsem především šťastný, že tady mohu být. Je to pro mě mimořádně emotivní. V hale si doslova užívám každou hodinu. V kabině jsem z bývalých parťáků už našel jen Kvapila a Malce, ale dobře se znám i s naprostou většinou ostatních hráčů. Přijetí proběhlo naprosto v pohodě, mám zatím výhradně pozitivní dojmy.

Jak se vám jeví současný brněnský celek?

Navzdory tomu, že tým teď v extralize trochu tápe, si dovolím tvrdit, že je velmi dobře složený. A až se uzdraví tahouni Erat, Zaťovič či Vincour, jeho síla bude obrovská.

Vy jste zvažoval, jestli budete ve čtyřiceti ještě extraligovému tempu stačit?

Kdybych se bál, už bych do toho nešel. Vím, že se najdou škarohlídi, kteří mně, Liborovi ani Kometě vydařený návrat nepřejí, ale doufám, že je zklamu. Asi už nebudu na ledě úplně nejrychlejší, ale hodlám to vynahradit chytrostí a šikovnýma rukama. Věřím, že mám Kometě pořád co dát a že jí budu platný.

Už víte, s kým dnes ve Vítkovicích nastoupíte v útočné formaci?

Měl bych hrát s Vojtěchem Němcem a Kanaďanem Malletem. On je dobrý bruslař a vyniká agresivitou, my s Vojtou jsme naopak spíš hračičkové. Věřím, že se budeme dobře doplňovat. Hrozně moc se na zápas těším. Chci zahrát tak dobře, abych ze sestavy nevypadl a zůstal v ní i v neděli pro domácí utkání s Karlovými Vary. Nemohu se dočkat, až budu mít v zádech zase fantastické brněnské publikum.

Co byste rád s Kometou ve zbytku sezóny dokázal?

Když se člověk trochu zasní, říká si, že vybojovat titul by bylo nádherný. Teď je ale hodně předčasné se o tom bavit. Nejprve se musíme udržet v tabulce po základní části v elitní šestce, abychom se vyhnuli předkolu. Play off je specifická soutěž, v něm se může udát cokoliv.

Jak budete vzpomínat na období strávené na Slovensku?

Jen v dobrém. Vždyť jsem se Zvolenem získal v roce 2013 titul, v posledním finálovém duelu s Košicemi se mi povedlo vstřelit vítězný gól. Dvakrát jsem vyhrál kanadské bodování v rámci slovenské ligy. Měl jsem v klubu výsadní postavení, trenéři se mnou spoustu věcí konzultovali.

V Kometě budete taky patřit k lídrům?

Určitě si v šatně svoje řeknu a pokusím se i usměrnit mladé kluky, když se mi bude zdát, že dělají něco špatně. Ale rozhodně se kvůli mně nebudou nijak měnit zavedené pořádky.

Nezopakujete si za čas vstup do vedení Komety?

Rád bych pro klub, který je mojí srdeční záležitostí, pracoval i po uzavření kariéry. Dokud to ale půjde, chci se živit hokejem jako aktivní hráč. V poslední době hodně pečuju o svoje tělo, díky tomu se cítím fyzicky líp než před lety. Po této sezóně konec ještě určitě neplánuju

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice