Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 1:2Minule potupení Oceláři brali body na ledě posledního

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Sičák 1 : 0
29. Růžička 1 : 1
31. Rákos 1 : 2
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Třince vyhráli v utkání 44. extraligového kola na ledě Karlových Varů těsně 2:1. Domácí po první třetině vedli, ale ani na čtvrtý pokus proti Ocelářům v sezóně nezabodovali. Vítěznou trefu hostů, kteří chtěli nechat zapomenout na potupný debakl 3:12 ze Sparty, zařídil v polovině utkání Daniel Rákos.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté HC Oceláři Třinec se radují z gólu na ledě HC Verva Litvínov - archivní snímek.

Článek

S novými posilami Redenbachem a Netíkem nastoupil druhý Třinec proti poslední Energii s cílem odčinit zoufalé nedělní vystoupení v Praze. Lépe však začali domácí, když při Noskově vyloučení nahozením od modré čáry otevřel skóre ve čtvrté minutě Sičák. Povzbuzení Západočeši byli po většinu úvodní dvacetiminutovky aktivnějším týmem. Největší šanci hostů si po nahození Adamského vytvořil Kane, ale neuspěl.

Do prostředního dějství vstoupil favorit ze severu Moravy mnohem aktivněji. První větší příležitost si vytvořil Adamský, který z prostoru mezi kruhy nastřelil masku karlovarského gólmana Závorky. Na druhé straně samostatný nájezd Fleka a jeho bekhendovou kličku zlikvidoval připravený Hrubec. Rovněž Závorka se vyznamenal při přečíslení Ocelářů a prudké střele Adamského.

K otočení vývoje zápasu došlo mezi 29. a 31. minutou, když nejdříve po špatné rozehrávce Rohana z otočky vyrovnal Marek Růžička a při vyloučení Haranta našel po Rothově střele puk v brankovišti Rákos a nebylo pro něj problémem poslat ho do sítě domácích. Vyrovnání měl na své holi Skuhravý, ale jeho střelu po samostatném úniku zlikvidoval Hrubec včasným sklapnutím svých betonů.

V závěrečné části se Západočeši i díky stažení formací na tři pětky tlačili k brance Třince, ale v koncovce jim chyběl klid. A co prošlo, to pochytal výborný Hrubec. Ve 44. minutě zasáhl Jank domácího forvarda Duška, jenž opouštěl hrací plochu na nosítkách.

Největší příležitost k vyrovnání měl v 57. minutě Rachůnek, ale jeho střela se jen otřela o tyč. Blízko k úspěchu měl při závěrečné power play rovněž Tuominen, ale nedokázal přehodit Hrubcovu lapačku.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Sičák (Mullane) - 29. Marek Růžička (Klimenta, Nosek), 31. Rákos (Roth, Redenbach). Rozhodčí: Hodek, Bejček - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 2712.
Karlovy Vary: Závorka - M. Rohan, Sičák, Dujsík, Harant, Baldajev, T. Dvořák - Mikulík, Dušek, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, Tuominen, Mullane - Flek, Gríger, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Třinec: Hrubec - Roth, L. Galvas, Krajíček, Jank, Nosek, M. Doudera - Netík, Kreps, Rákos - Hrňa, Marosz, Redenbach - Irgl, Kane, Adamský - Marek Růžička, Cienciala, Klimenta. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články