Hlavní obsah

Třinec - Liberec 3:4Hokejisté Liberce si díky výhře v Třinci upevnili vedení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Stránský 0 : 1
9. Valský 0 : 2
15. Redenbach 1 : 2
18. Vantuch 1 : 3
23. Šimek 1 : 4
28. Kreps 2 : 4
60. Netík (trestné střílení) 3 : 4
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Liberce zvítězili ve 45. kole extraligy v souboji dvou nejlepších týmů na ledě druhého Třince 4:3 a v čele tabulky zvýšili svůj náskok na rozdíl devíti bodů. Jubilejní tisící start v extralize pokazila domácímu obránci Lukáši Galvasovi zejména čtvrtá formace Bílých Tygrů, která zásluhou Jana Stránského a Lukáše Vantucha vstřelila dva góly.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Třince Šimon Hrubec inkasuje druhý gól z hole Valského (vpravo).

Článek

Na Libereckých byla zjevná touha odčinit sérii tří proher. Gólovou šanci Bartoviče ještě gólman Ocelářů Hrubec vytěsnil, ale v dalším střídání už uspěl Stránský pohotovou střelou z mezikruží po přihrávce Bližňáka zpoza branky. Hosté hýřili aktivitou a dvoubrankové vedení jim získal povedenou tečí Valský.

Oceláři mohli po dalších chybách v obraně inkasovat při šancích Mikysky a Šimka potřetí, místo toho ale z první vážnější šance snížil z přečíslení dva na jednoho Redenbach. Vzápětí mohl v přesilové hře vyrovnat Marosz, ale Lašák předvedl skvělý zákrok. A tak se skóre měnilo na druhé straně. Domácí si špatně pokryli prostor před brankou, kde našel Stránký volného Vantucha, který vrátil Liberci dvougólový náskok.

Úvodních šest minut prostřední části probíhalo zcela v režii Liberce. Hned v prvním střídání zahrozil Jelínek, ale branku vstřelil až o chvíli později v přesilové hře Šimek střelou od modré čáry. Domácí se bránili vytrvalému tlaku soupeře, ze kterého se vymanili až po oddechovém čase. Hra se vyrovnala, ale skóre i přes šance na obou stranách zůstalo do odchodu do kabin stejné.

Třinečtí se v závěrečné části tlačili dopředu a otevřených zadních vrátek nejdříve nevyužili hostující Stránský a Jelínek. Možnost na snížení na domácí straně prováhal Redenbach, a když Oceláři nic nevymysleli ani v 82 sekund dlouhé přesilovce čtyři na tři, zdálo se být rozhodnuto.

Zápas přece jen zdramatizoval pěknou ranou Kreps. Ve zbytku utkání hosté bez velkých obtíží kontrovali náskok až do poslední minuty. V ní za posunutí branky nařídili sudí trestné střílení, které proměnil Netík. Domácí v posledních čtyřiceti sekundách soupeře zmáčkli, ale Lašák svůj tým podržel.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 3:4 (1:3, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Redenbach (J. Petružálek, Klimenta), 48. Kreps (Nosek, M. Doudera), 60. Netík z trestného střílení - 3. J. Stránský (Bližňák), 9. Valský (Radivojevič, R. Šimek), 18. Vantuch (J. Stránský), 23. R. Šimek (Radivojevič). Rozhodčí: Baluška, Konc (oba SR) - Bláha, Špůr. Vyloučení: 5:6, navíc Kane (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4736.
Třinec: Hrubec - Roth, L. Galvas, Krajíček, Jank, Nosek, M. Doudera - Irgl, Kane, Adamský - Netík, Kreps, Rákos - J. Petružálek, Redenbach, Klimenta - Hrňa, Marosz, Cienciala. Trenéři: Kýhos a Mucha.
Liberec: Lašák - R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner, od 21. navíc Plutnar - Ordoš, P. Jelínek, Lakatoš - Valský, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Mikyska, Bartovič - J. Stránský, Bližňák, Vantuch. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: