Hlavní obsah

Ve Zlíně jsme si s trenérem nepadli do oka, teď jsem spokojený, hlásil po gólu Vlach

Olomouc

Většinu zápasu prohrávali, ale koncovku zvládli hokejisté Olomouce parádně a mohli slavit extraligové vítězství nad Plzní 3:1. Kohouty poslal necelé tři minuty před koncem do vedení šikovnou tečí Kanaďan Kevin Sundher a skóre pečetil v samém závěru Roman Vlach. Hanáci tak získali tři důležité body v boji o desátou příčku zaručující předkolo play-off.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zlínský Roman Vlach ještě v dresu Zlína v utkání se Spartou, teď už nastupuje v extralize za Olomouc

Článek

Vyhráli jste počtvrté v řadě. Jak moc těžký pro vás duel s Plzní byl?

Bylo to vybojované, vydřené. Chvílemi byla Plzeň lepší. Však také po vítězství 7:1 nad Zlínem byla v laufu. Věděli jsme, že to s ní nebude jednoduché. My jsme se však na ně snažili co nejlépe připravit. Chtěli jsme hrát aktivní hokej a podařilo se. Podali jsme parádní výkon po všech stránkách. Jistě, měli jsme i trochu štěstí, ale to k tomu patří, když mu jdete naproti.

Litovat asi můžete první třetiny. Štve vás, že se vám tam nepovedlo nastřílet více gólů?

Víme, že asi nebudeme vyhrávat 7:1, nebo 10:1. Šance si však umíme vytvořit a až je začneme proměňovat všechny, budeme mnohem lepší.

Naopak ve druhém dějství jste byli pod obrovským tlakem. Co stálo za tou proměnou?

Zjistili, že to nebude žádná procházka. Plzeňští zapnuli víc, šli do nás. Naštěstí jsme na to dokázali reagovat a ve finále jsme uspěli. Paráda.

Výhru jste nakonec pečetil gólem do prázdné brány. Byly to pro vás nervy?

Mára Laš perfektně dloubnul puk z obranného pásma. Já jsem ho chtěl poslat ještě na Honzu Knotka, ale všiml jsem si, že je obsazený. Tak jsem to bekhendem zkusil zasunout přímo do brány a povedlo se.

Co pro váš tým tahle výhra znamená?

Pro nás je teď každý bod strašně důležitý. Zůstali jsme v boji o desítku a budeme se snažit krůček po krůčku se k ní dál přibližovat.

Zdá se, že jste po příchodu do olomouckého dresu pookřál. Posunul jste se do první lajny a sbíráte body...

Kluci, s nimiž hraji, praktikují důrazný hokej, umí vybojovat puky i zakončit. Nemám si na co stěžovat. Na pravém křídle jsem sice hrál teprve podruhé v životě, ale zatím to funguje. Vyhovíme si a doufám, že nám to vydrží. Jsem moc spokojený. Bylo mi jasné, že ve Zlíně to nepůjde. S trenérem, co tam teď je, jsme si nepadli do oka. Nerozuměli jsme si. Cítil jsem, že jinde bych mohl být platnější. Jsem rád, že jsme se s Olomoucí dohodli. Věřil jsem, že mají mužstvo na play-off. Teď potvrzujeme, že by to tak mohlo být.

Reklama

Související témata: