Hlavní obsah

Sparta prohrála šlágr! Litvínov po obratu udolal Kometu, Třinec uhájil vítězství

roj, škvSport.cz
Aktualizováno

Po reprezentační přestávce se znovu rozběhla hokejová Tipsport extraliga, která měla na programu 46. kolo. K vidění byly souboje sousedů v tabulce. Sparta prohrála bitvu o třetí příčku s Hradcem 2:5. Litvínov doma porazil v duelu o páté místo Kometu 5:3. Plzeň prohrála boj o devátou pozici s Mladou Boleslaví 1:2. Druhý Třinec vítězstvím 3:2 nad Olomoucí nepustil Hanáky do elitní desítky. Karlovy Vary už mají po porážce od Vítkovic 3:5 jistotu neúčasti v play off. Chomutov se po divokém vítězství 7:4 nad předposledními Pardubicemi bodově dotáhl na šestou Kometu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hokejisté se radují z první branky proti Olomouci, uprostřed střelec Bohumil Jank (70).

Článek
Fotogalerie

Sparta se vrátila do domácí soutěže po skvělém výkonu ve finále Ligy mistrů, jenže v souboji o třetí místo na Hradec nestačila, i když vedla 2:1. Mountfieldu však výrazně pomohl k obratu dvěma přesilovkovými góly Knotek.

Hokejová Tipsport extraliga, 46. kolo:
Třinec - Olomouc 3:2
Branky: 15. Jank, 34. Kreps, 37. Irgl - 49. Holec, 56. Galvas
Litvínov - Brno 5:3
Branky: 27. Pilař, 39. Martynek, 49. Černý, 53. M. Hanzl, 60. Pilař  - 3. Kvapil, 20. Nečas, 35. Zohorna
Plzeň - Mladá Boleslav 1:2
Branky: 58. Kadlec - 13. Hyka, 42. Urban
Karlovy Vary - Vítkovice 3:5
Branky: 3. Flek, 11. Griger, 53. Tomeček - 15. Balán, 24. Klok, 37. Szturc, 38. Květoň, 43. Szturc
Pardubice - Chomutov 4:7
Branky: 9. Sýkora, 21, Rolinek, 25. Bárta, 29. Sýkora - 10. Poletín, 17. Huml, 25. Skokan, 29. Huml, 33. Valach, 37. Kämpf, 53. Mrázek
Sparta - Hradec Králové 2:5
Branky: 9. Vrána, 13. Klimek - 8. Nedvídek, 40. Knotek, 43. Köhler, 46. Knotek, 58. Jarůšek
Předehráno 25. ledna: Liberec - Zlín 4:2

Kometa v Litvínově vedla dvakrát o dva góly, ale utkání o páté místo nakonec vyhráli domácí a poprvé v sezóně obrali Brno o všechny body. Verva ale zápas zvrátila ve třetí třetině, kterou vyhrála 3:0. Vítězný gól dal Martin Hanzl, dvakrát se v utkání trefil Pilař. Kometa už devět zápasů čeká na plný bodový zisk.

Druhý Třinec ani napočtvrté v sezóně nepovolil Olomouci bodový zisk. Oceláře nastartoval gól Janka od červené čáry. Domácí si postupně vybudovali vedení 3:0, Kohouti ale ve třetí třetině dvěma góly ještě duel zdramatizovali i díky premiérové extraligové trefě Jakuba Galvase. Vyrovnat už ale Hanáci nestihli a po čtyřech vítězstvích v řadě poprvé nebodovali.

Plzeň prohrála důležitou bitvu

Olomouc nevyužila šanci posunout se do elitní desítky, kde si tak i přes domácí porážku s Mladou Boleslaví udržela Plzeň. Škoda těsně prohrála důležitý souboj o devátou příčku, když úvodní gól inkasovala při vlastní přesilovce. Dlouho pak nedokázala sama skórovat, naopak ve třetí části podruhé inkasovala. Při závěrečné přesilovce posílené hrou bez brankáře jen snížil Kadlec. Středočeši tak bodovali pošesté za sebou.

Lehce tápající Chomutov se chytil na ledě Pardubic, které porazil poprvé v sezóně. Piráti zlomili zápas na svoji stranu v divoké prostřední části, v níž padlo sedm branek, z nichž dokonce po jedné na každé straně v oslabení. Dva góly si v utkání připsal jak domácí Petr Sýkora, tak hostující Huml.

Poslední Karlovy Vary vedly ve Vítkovicích 2:0, jenže domácí, stále usilující o elitní šestku otočili zápas ve druhé třetině, kterou vyhráli 3:0. Ostravanům k vítězství nejvíce pomohl Romaa Szturc dvěma góly a jednou asistencí.

Reklama