Hlavní obsah

S frustrovaným sparťanem Bednář soucítil a pak ho na dálku i konejšil: To bodování je tvoje!

Praha

Zase ukázal, jak moc je pro hokejový Hradec Králové i ve svých čtyřiceti letech nesmírně platný. Mountfield se ve středečním extraligovém šlágru o třetí flek na ledě Sparty v přesilovkách dlouho trápil, jenže pak vzal Jaroslav Bednář všechno do svých rukou a dvěma asistencemi vymyslel góly pro Tomáše Knotka. I proto zůstává Bednář v závěru základní části soutěže jedním z aspirantů na vítěze kanadského bodování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Bednář z Hradce Králové.

Článek

Tabulku produktivity extraligy jste ovládl už v sezóně 2008/09. Cítíte, že letos byste to mohl zopakovat?

Už dávno jsem říkal, že celé kanadské bodování vyhraje Petr Vrána ze Sparty. Není o tom pochyb. Je to komplexní hráč s výbornou formou, podle mě jeden z nejlepších hokejistů v naší lize. Moc mu přeju, aby to vyhrál, plně si to zaslouží.

Jasně, Vrána je zatím na čele, jenže vy na něho ze třetího místa ztrácíte pouhé dva body. Šanci tedy máte slušnou, ne?

No dobře, ale stejně si myslím, že to vyhraje Petr. Hezky se na něj dívá. Jeho útok s Hlinkou a Řepíkem, to je trojice šikulů, kteří si umějí dát puk a dokážou si vyhovět.

Přesto je ve středu dokázali zastavit. Jak moc chutná pár kol před koncem základní části výhra nad jedním ze spolufavoritů soutěže?

Je to pro nás obrovsky cenná výhra a strašně důležité tři body. Určitě jsme totiž do Prahy nejeli s tím, že to skončí takhle jasným výsledkem. Ale vyhráli jsme zaslouženě, bruslařsky jsme na tom byli líp než Sparta. Pivo nám teď určitě bude chutnat, ale zase se musíme semknout a připravit na pátek, kdy nás čeká těžká Plzeň.

Se Spartou jste se utkali i před čtrnácti dny, vycházeli jste z poznatků z tohoto utkání?

Hrálo to velkou roli. Trenéři nám z toho zápasu na našem ledě ukázali určité fáze zápasu a i díky tomu jsme na Spartu byli dobře připravení.

Viděl jste jeden z klíčových momentů zápasu závěr druhé třetiny, kdy jste při přesilovce zachytil na modré čáře nepovedené Vránovo vyhození z obranného pásma, a následně puk předložil do ideální pozice pro zakončení Knotkovi, který srovnal na 2:2?

Už jsem byl zoufalej, protože přesilovky nám do té doby vůbec nešly. Už jsem nevěděl, co dělat, tak jsem risknul stranu, kam by Petr mohl puk vyhodit a on mi ho poslal na hokejku. Pak už bylo lehké dát Tomáši Knotkovi přihrávku před prázdnou bránu.

Vrána bezprostředně po tomto gólu v návalu zlosti přepůlil svou hokejku o bránu. Dokázal jste se vcítit do jeho pocitů?

Vůbec jsem to neviděl, ale chápu ho. Mně se taky stávalo, že jsem puk nedokázal vyhodit, jsou to smolné situace.

Šest kol před koncem základní části se zdá, že přímý postup do čtvrtfinále by vám uniknout neměl, vždyť na sedmý Chomutov máte sedmibodový náskok. Jaký máte nyní cíl? Pokusíte se atakovat druhý Třinec?

Zůstal bych skromný, toho nikdy neuškodí. Přeci jenom je ve hře ještě osmnáct bodů, stát se může cokoliv. Máme hrozně těžký los, jedeme do Liberce, Třince a Chomutova, proto bych zůstal při zemi. Pro nás je priorita udělat šestku. Čím výš pak skončíme, tím samozřejmě líp.

Reklama

Související témata: