Hlavní obsah

Na šestku můžeme zapomenout, povzdychl si kouč Vítkovic

Ostrava

Velmi důležité utkání o první šestku a přímý postup do čtvrtfinále extraligového play off hokejisté Vítkovic nezvládli. Brzy sice zásluhou Radoslava Tybora nad Litvínovem vedli, další puky přes střeleckou převahu do Janusovy branky už neprotlačili. Litvínov vyslal na Bartošáka o deset střel méně, přesto dokázal uloupit v Ostravě tři body a pět kol před koncem základní části si upevnil pozici mezi prvními šesti týmy extraligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák inkasuje. Ilustrační foto.

Článek

„Tenhle zápas nám ukázal, proč nejsme v šestce a proč na ni můžeme zapomenout. Rozhodly přesilovky. Nejen proto, že jsme žádnou nevyužili, ale sami ve čtyřminutové inkasovali rozhodující gól," hřímal po utkání kouč Vítkovic Jakub Petr.

„V závěru jsme hráli v šesti proti čtyřem, pak i 37 vteřin proti třem, naše přesilovky byly ale žalostné. A je to problém celé sezóny, týmy nad námi je mají o poznání lepší. Budeme teď bojovat o to, abychom se dostali do předkola," řekl Petr.

Doplatili na koncovku

O jedinou branku Vítkovic se v 6. minutě postaral Radoslav Tybor. Že se šourající puk dokutálel za brankovou čáru, potvrdil až videorozhodčí. „Škoda, že jsme v první třetině neodskočili na 2:0 nebo 3:0, protože šance jsme na to měli. Potom by to bylo pro nás o mnoho lepší," litoval slovenský útočník.

„Litvínov velmi dobře bránil, ale to jsme věděli. Ve chvíli, kdy se dostali do vedení, tak se zatáhli a těžko jsme se přes ně dostávali," popisoval Tybor.

V závěru zkoušeli Vítkovičtí vyrovnat ve hře bez brankáře, štěstí ale stálo při hokejistech ze severu Čech. „To už bylo asi zakleté. Puk tam skákal před brankou, ale nenašel se nikdo, kdo by ho doklepl. Hlavně v takových zápasech a za takového stavu to tam potřebujete nějakým způsobem do branky dostat. Možná jsme byli lepší, ale dojeli jsme na špatnou koncovku," připomněl Tybor.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec