Hlavní obsah

Snad se od výhry odpíchneme, doufal po triumfu Komety uzdravený Vincour

Brno

Brněnští hokejisté slaví po devíti kolech a čtyřiceti dnech výhru za tři body, díky níž uhájili pozici v elitní šestce extraligové tabulky. Základ vítězství 4:1 nad Pardubicemi položili uprostřed zápasu, když dvěma góly v rozpětí pouhých 21 vteřin zvýšili vedení na 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Tomáš Vincour.

Článek

„Všem nám bylo jasné, že už musíme bodovat naplno. Naštěstí se to povedlo. Podali jsme výborný týmový výkon, všechny lajny zahrály na sto procent. A v brance jsme měli skvělého Vejmelku," liboval si útočník Tomáš Vincour, který se do sestavy Komety vrátil po dlouhodobém zranění ramene.

K triumfu brněnského celku hned přispěl gólem. „Jsem strašně rád, že už jsem mohl mužstvu konečně pomoct na ledě. Jen se dívat není vůbec příjemné. Snad se od tohoto zápasu odpíchneme," doufal Vincour, jehož neděsí, že nyní čeká Kometu náročná série střetnutí na Spartě, s Třincem a v Liberci. „Také v neděli v Praze chceme bodovat," plánoval.

„Konečně to přišlo"

Po toužebně očekávaném vítězství v základní hrací době si oddechl i další úspěšný brněnský střelec Marcel Haščák. „Konečně to přišlo. Poučili jsme se ze zpackané poslední třetiny v předchozím duelu v Litvínově. Tentokrát jsme se hrubých individuálních chyb vyvarovali. Je to pro nás obrovská vzpruha. Jsem přesvědčený, že i v dalších utkáních ukážeme charakter a nenecháme si utéct přímý postup do čtvrtfinále," přemítal spokojený Haščák.

Pardubičtí přicestovali do Brna bez dlouhodobého maroda Čáslavy. „I někteří další hráči mají pořádné šrámy, cením si, že se sebezapřením nastoupili. V úvodní dvacetiminutovce jsme dobře bránili střední pásmo, avšak zlom nastal ve druhé třetině, v níž jsme nejprve nevyužili přesilovku a vzápětí jsme inkasovali dvě slepené branky," posteskl si kouč Dynama Miloš Holaň.

Potěšilo ho, že jeho mužstvo ani pak nesložilo zbraně. „Před závěrečnou částí jsme si v pauze v kabině řekli, že do ní půjdeme s čistými hlavami. Nevzhlíželi jsme k ukazateli skóre a snažili jsme se poslední třetinu odehrát co nejlíp. Vstřelili jsme aspoň čestný gól a málem jsme zápas ještě i zdramatizovali," neodjížděl Holaň z Brna zklamaný.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín