Hlavní obsah

Rolinek se podíval na tabulku. Hrůza. Pardubice jsou v pěkné kaši

Praha

Černý únor. K tomu bídná celá sezóna. Taková je situace v hokejových Pardubicích, které jsou u úplného dna extraligové tabulky. V neděli dostaly šestku od Mladé Boleslavi. V pěti zápasech, které odehrály v únoru, si připsaly pět porážek při skóre 13:26. „Před týdnem jsem se díval na tabulku doma – venku a na statistiky. To je prostě hrůza,“ citoval klubový web kapitána Tomáše Rolinka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pardubický útočník Tomáš Rolinek.

Článek

V pěti posledních utkáních dokázali hráči z východu Čech vyhrát jen dvě třetiny. Čtyři zápasy zbývají do konce základní části, Pardubice jsou předposlední, mají stejné bodů jako u dna sedící Karlovy Vary.

Venkovní zápasy, tam je tým z východu Čech třetí nejhorší. Doma? Nikdo na tom není mizerněji - 24 zápasů a jen 5 výher za tři body. Celkem 21 bodů. Tam, kde ještě před pár roky byl problém sehnat lístek na zápas, dnes je třetina hlediště prázdná.

Věrní fanoušci stále chodí

Za posledních šest sezón chodilo v průměru na domácí zápasy přes 8500 fanoušků. I přes tragédii na ledě, lidé dále chodí. Návštěvy přes šest a sedm tisíc diváků, co by za to jiné kluby daly. Když přijel naposledy rival z Hradce Králové, bylo vyprodáno - 10 194 diváků.

„Máme skvělé fanoušky a naše domácí bilance je opravdu hrozná. Paradoxně se nám hraje lépe venku, kde od nás nikdo moc nečeká, tam máme více bodů jako doma. Trápí nás, že nevyhráváme, o to více doma," říká Rolinek.

Rychlé boleslavské k.o.

Pardubice mají 42 bodů, první Liberec je bod od stovky. Dvojnásobná propast. Šance na předkolo play-off jsou už hodně dlouho pryč. V neděli přijela Boleslav a školila. Čtyři góly během deseti minut ve druhé třetině a bylo hotovo.

„Frustrace je obrovská. Povedl se nám vstup do utkání, ovšem ve druhé třetině jsme obdrželi čtyři branky, to absolutně nechápu. Dostat doma čtyři góly v této době, kdy jsme v takové kaši, a teče nám do bot, to prostě nechápu," dodal pardubický kapitán.

Co dál? Zachránit nejvyšší soutěž a od nové sezóny nanovo a lépe. To je patrně jediné přání v týmu, který slavil pět ligových titulů. Poslední v sezóně 2011/2012. Teď se pardubické hokejové hodiny přesypaly na opačný pól tabulky. Pokud se hráči nevzpamatují, může být ještě hůře.

Reklama

Související témata: