Hlavní obsah

Meta dobyta! Sudí Barvíř odřídil v extralize tisíc zápasů

Praha

S rozhodcovskou činností začal už v roce 1981, v domácí nejvyšší hokejové soutěži debutoval o sedm let později. Stanislav Barvíř se postupem času vypracoval mezi jednoho z nejuznávanějších českých čárových sudí a v neděli se stal prvním arbitrem v extralize, který v extralize odřídil tisíc zápasů. Ten jubilejní zažil v neděli v Pardubicích, kde se představila Mladá Boleslav (3:6) a od komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) obdržel dres s číslem 1000.

Foto: www.hcdynamo.cz

Stanislav Barvíř (vlevo) přebírá dres s číslem 1000.

Článek

„Pro rozhodčí je to skutečně výjimečné číslo a následovníkům se bude těžko překonávat. Mají to v tomto směru složitější než hráči, protože v nejvyšší soutěži začínají v pozdějším věku, v sezóně absolvují o něco méně zápasů a až na výjimky se věnují i civilní profesi," řekl předseda komise rozhodčích ČSLH Vladimír Šindler, který sám v nejvyšší soutěži odřídil 860 utkání a v historickém pořadí je hned na druhém místě.

Do roku 1984 jednapadesátiletý Barvíř vedle rozhodcovské profese oblékal i pardubický dres v extralize juniorů. Od roku 1991 začal působit i jako mezinárodní rozhodčí IIHF a představil se na juniorském i seniorském mistrovství světa.

V sezónách 2000/2001 a 2015/2016 byl vyhlášen nejlepším rozhodčím extraligy. Stabilní, známou a respektovanou dvojici vytvořil především s kolegou Petrem Blümelem.

Reklama

Související témata: