Hlavní obsah

Zlín zaznamenal ve Vítkovicích důležitou výhru. Sparta si poradila s Olomoucí

Praha
Aktualizováno

Většina extraligových týmů mohla užívat volného úterý, pro čtyři z nich to ale neplatilo. Nejvyšší hokejová soutěž měla na programu dvě dohrávky. V té první porazil Zlín 4:2 Vítkovice, ve druhé brala tři body pražská Sparta, jež zdolala Olomouc 3:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Michal Popelka ze Zlína (zády) sleduje puk letící do sítě vítkovického brankáře Patrika Bartošáka.

Článek
Fotogalerie

Hráči Zlína dokázali, že se jim proti Ostravanům daří. Ve vzájemných zápasech s nimi bodovali už posedmé v řadě, z toho popáté vyhráli. Dvakrát se prosadil útočník Šťastný.

Ševci tak zaznamenali důležité vítězství v boji o předkolo play off, kam postoupí týmy od sedmého do desátého místa. Berani zatím okupují jedenácté místo s jednobodovým mankem na desátou Plzeň. Vítkovice zůstaly deváté.

Svěřenci Jakuba Petra ale přišli o jednoho ze svých klíčových hráčů. Ve třetí dvacetiminutovce opustil led na nosítkách po nezaviněném pádu Tybor.

Olomouc nestačila na Spartu

Postupová desítka se naopak vzdálila Olomouci. Hanáci nezopakovali proti Spartě tři týdny starý úspěch a tentokrát padli 1:3. Momentálně okupují dvanáctou příčku s čtyřbodovou ztrátou na Indiány. Oproti tomu Pražané, v jejíž bráně nastoupil Novotný, který nahradil distancovaného Pöpperleho, se vyhřívají na třetím místě extraligové tabulky.

Rozdíl ve skóre mohl být i vyšší. Po střele Vrány minutu před koncem se už domácí radovali počtvrté, ale videorozhodčí gól neuznal, protože puk orazítkoval pouze horní tyč. Naopak poprvé v sezóně se ve sparťanském dresu zapsal mezi střelce obránce Švrček.

Hokejová Tipsport extraliga:
Dohrávka 42. kola:
Vítkovice - Zlín 2:4
Branky: 23. Roman, 49. Urbanec - 16. a 22. Šťastný, 11. Blaťák, 59. Bukarts
Dohrávka 18. kola:
Sparta - Olomouc 3:1
Branky: 10. Kumstát, 31. Kudrna, 37. Švrček - 20. Skladaný

Reklama

Související témata: