Hlavní obsah

Romanův vlastenec patří Blaťákovi. Chytrý gól, smál se zlínský obránce

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Veledůležité tři body v boji o účast v předkole play off ukořistili v dohrávce 42. kola na ledě Vítkovic hokejisté Zlína. V Ostravě vyhráli i díky dvěma gólům do prázdné branky 4:2 a na desátou Plzeň už ztrácejí jediný bod. Vítkovice přes třetí porážku v řadě zůstávají čtyři kola před koncem základní části deváté, jejich náskok se ale tenčí.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Patrik Bartošák se vrací do branky, poté co Vítkovice inkasovaly první gól do prázdné branky.

Článek

Pro Vítkovice začalo utkání asi nejhůře, jak mohlo. Vlastním gólem do opuštěné klece při signalizovaném vyloučení Okála. Bartošák vystartoval z branky, do které se po pár vteřinách téměř přes celé hřiště neomylně trefil Ondřej Roman. „Viděl jsem, že máme výhodu, tak jsem to chtěl uklidnit přihrávkou na obránce. Bohužel ten se v tu chvíli, kdy jsem přihrával, rozjel k brance a puk šel až do naší branky," krčil rameny vítkovický útočník.

Sudí nejprve gól připsali Ostřížkovi, následně ale vedoucí branku Zlína připsali obránci Miroslavu Blaťákovi. „Vůbec jsem netušil, že jsem se dotknul puku poslední. Už jsem dal gól z obranného pásma, ale takový ještě ne. Martin Hamrlík mě na střídačce chválil za pěkný gól, tak jsem ho opravil, že to byl chytrý gól," smál se Blaťák.

Zlínští se v Ostravě nenadřeli ani na zbylé tři góly. Dvakrát se trefil David Šťastný a především za gól na tři nula v úvodu druhé třetiny mohl děkovat vítkovickému Hrbasovi, jenž ho našel před Bartošákem zcela osamoceného. „Měli jsme dnes opravdu štěstí, protože Vítkovice nám dva góly vlastně darovaly. Pak už jsme to chtěli už jen ubránit. Pro nás jsou to zlaté tři body," komentoval tříbodovou výhru, na kterou Zlín čekal měsíc Blaťák.

Vítkovice počítaly především ztráty. Předčasně ledovou plochu opustili Květoň s trestem do konce utkání, nedohráli ani zranění Balán, kterého pukem trefil Hrbas a Tybor, který si při nárazu do zadního mantinelu pochroumal nohu. „Bylo to dnes takové, nevím. Asi nám nebylo přáno. Rvali jsme se až do konce, ale nevyšlo to. Musíme to hodit za hlavu a hrát příště tak, jak jsme hráli od druhé třetiny. Máme nějaké zraněné, tak snad se dá aspoň někdo do kupy. Budeme se rvát až do chvíle, kdy tu desítku budeme mít jistou," vykládal Roman.

Reklama