Hlavní obsah

Šance na play off? Museli bychom vyhrát už všechny zbylé zápasy, tuší Konrád

Praha

Na Spartu si věřili, vždyť před třemi týdny ji v libeňské aréně nečekaně zdolali 4:2. Úřadujícího vicemistra trápili i v úterní dohrávce, jenže tentokrát ji olomoučtí hokejisté o body neobrali a vidina předkola play off se jim po porážce 1:3 pomalu vytrácí.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Sparty Andrej Kudrna (vpravo) překonává brankáře Olomouce Branislava Konráda. Vlevo je obránce Olomouce Jakub Galvas.

Článek

Ztráta Kohoutů na desátou Plzeň je i nadále čtyřbodová, přičemž do konce základní části zbývají jen čtyři kola. „Teď už to bude hodně těžké, protože Plzeň hraje doma velmi dobře a myslím si, že nějaké body získá," tuší brankář Branislav Konrád.

Jeho tým přitom nesehrál v Praze vůbec špatný zápas. Zejména v první třetině si vytvořil řadu příležitostí. Filipa Novotného, který hájil brankoviště místo potrestaného Pöpperleho, však překonal pouze 44 sekund před první sirénou Skladaný. „V první třetině jsme měli víc vyložených šancí než soupeř, ale skončil to 1:1," mrzelo slovenského gólmana.

Sparta v prostřední dvacetiminutovce hosty dvěma zásahy zlomila. V polovině střetnutí se po samostatném úniku trefil Kudrna a ve 37. minutě ranou od modré i Švrček. „Od gólu na 2:1 byla Sparta už trochu lepší. Ve třetí třetině jsme víc otevřeli hru, na což oni čekali a chodili do brejků. Sparta má natolik zkušený tým, že už si výsledek pohlídala," tvrdí Konrád.

Náhradník Novotný zářil

Velmi dobrým výkonem se v brance Sparty blýskl Novotný, na kterého Hanáci uháněli během zápasu zcela sami hned několikrát. „Ty nájezdy byly pro mě nejtěžší a bylo jich opravdu dost. Naštěstí to tam nespadlo a vyhráli jsme, těšilo pětadvacetiletého gólmana.

Sparta si po úterní výhře upevnila třetí příčku a prohánět do posledního kola chce i druhý Třinec, za kterým zaostává o tři body. „Chceme se na něj ještě dotáhnout. Uvidíme, jestli to dokážeme," řekl Novotný.

Podaří se olomouckým hokejistům probojovat do předkola play off?
Ano
20,7 %
Ne
79,3 %
Celkem hlasovalo 1270 čtenářů.

Reklama

Související témata: