Hlavní obsah

Lídr dostal výprask, druhý Třinec stáhl náskok. Zlín poskočil do desítky, Sparta vyhrála v Boleslavi

Praha
Aktualizováno

Oslavy hokejistů Liberce z obhajoby triumfu v základní části Tipsport extraligy se odkládají. Bílí Tygři nezvládli ve 49. kole duel ve Vítkovicích, kde prohráli 0:4. Naopak druhý Třinec zvítězil v Brně 5:2 a náskok svěřenců Filipa Pešána stáhl tři kola před koncem na šest bodů. Na desáté místo poskočil Zlín, který porazil Chomutov 4:3 v samostatných nájezdech a přeskočil Plzeň, která padla 0:2 v Litvínově. Karlovy Vary přehrály Pardubice 4:1. Hradec Králové přetlačil 4:3 v prodloužení Olomouc a v posledním utkání Sparta vyhrála 4:2 v Mladé Boleslavi.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Třince zleva Cory Kane, střelec gólu Lukáš Krajíček, Martin Adamský a Lukáš Doudera.

Článek
Fotogalerie

Liberečtí hráči si zatím musí na Prezidentský pohár pro vítěze základní části počkat. Ve Vítkovicích si vylámali zuby na bezchybném Bartošákovi, kterého nedokázali ani jednou překonat a sami navíc inkasovali hned čtyřikrát. Ostravský celek vyhrál nad Severočechy poprvé od prosince 2014.

Zaváhání mistrovského celku využil Třinec. Oceláři vyloupili brněnskou DRFG Arénu a snížili ztrátu na čelo na šest bodů. V této sezóně porazili Moravany třikrát ze čtyř vzájemných střetnutí. Kometa i přes prohru zůstala na šestém místě, kde hájí postup přímo do čtvrtfinále vyřazovacích bojů.

Hokejová Tipsport extraliga, 49. kolo:
Vítkovice - Liberec 4:0
Branky: 3. a 33. Stastny, 45. Zdráhal, 53. Roman
Litvínov - Plzeň 2:0
Branky: 7. Černý, 13. Gerhát
Zlín - Chomutov 4:3 po sam. náj.
Branky: 3. Šťastný, 19. Blaťák, 51. Holík, rozh. náj. Bukarts - 21. a 56. Růžička, 47. Lauko
Karlovy Vary - Pardubice 4:1
Branky: 44. a 53. Gríger, 35. Skuhravý, 56. Harant  - 48. Ščotka
Brno - Třinec 2:5
Branky: 2. H. Zohorna, 56. Vondráček - 6. Marosz, 18. Krajíček, 27. Petružálek, 35. Kreps, 51. Dravecký
Hradec Králové - Olomouc 4:3 v prodloužení
Branky: 2. Picard, 22. Bednář, 35. Jarůšek, 64. Knotek - 11. Jaroměřský, 50. Vyrůbalík, 60. Burian.
Mladá Boleslav - Sparta 2:4
Branky: 26. Orsava, 53. Vampola - 24. a 47. Buchtele, 22. a 59. Řepík

Svou formu potvrdil v domácím prostředí Litvínov. Verva potřetí v sezóně udolala Plzeň a zvítězila počtvrté v řadě. Čisté konto zaznamenal gólman Janus. Oproti tomu Západočeši nezvládli čtvrtý z posledních pěti duelů a propadli se na 11. místo.Díky vítězství je totiž přeskočil Zlín, který udolal Chomutov až po samostatných nájezdech. O druhém bodu pro Ševce rozhodl v osmé sérii Bukarts.

V souboji dvou posledních klubů se radovaly Karlovy Vary. Energie přerušila sérii šesti proher v řadě a Dynamo přirazila ke dnu ligové tabulky. Pardubice padly pošesté za sebou. Dvakrát se v dresu Západočechů střelecky prosadil Gríger.

To, že se Hradci proti Olomouci daří, potvrdil Mountfield i tentokrát. Ale až po boji, který v prodloužení rozhodl Knotek. Hanáci čekají na vítězství proti Východočechům od listopadu 2014. Nicméně i získaný bod jim stále dává naději na předkolo play off, na které ztrácejí čtyři body.

I počtvrté v letošním měření sil dokázala Sparta porazit Mladou Boleslav. Tentokrát se Pražané radovali z výhry 4:2, když se dvakrát trefili Buchtele s Řepíkem. Tým z hlavního města vyhrál počtvrté v řadě, proti tomu Středočeši vyšli naprázdno po osmibodové šňůře.

Reklama