Hlavní obsah

Nevadí mi, že jsem ve čtvrté lajně, radoval se po výhře nad Libercem Stastny

Ostrava

Pět zápasů čekal americký útočník Yan Stastny na další gól v dresu Vítkovic. Dočkal se v pravý čas a dvěma zásahy výrazně přispěl k vítězství svého týmu nad lídrem extraligy Libercem 4:0. Liberec tak musel odložit oslavy obhajoby vítězství v základní části minimálně do neděle, kdy hostí Kometu. „To jsem ani nevěděl, ale my na to nehledíme. Pro nás je každé utkání důležité a je jedno proti komu hrajeme,“ řekl Stastny.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic - ilustrační foto.

Článek

Po třech porážkách se od vás takový výkon proti Liberci snad ani nečekal.

Poslední dva tři zápasy jsme určitě mohli hrát lépe, ale důležité bylo, že jsme tentokrát konečně hráli šedesát minut. Blíží se konec základní části a my potřebujeme všechny body, abychom se dostali do play off.

Trenér vás poslal až do čtvrté lajny. Jak jste to nesl?

Mně to nevadí. Když to nefunguje, musíš to změnit. Změnil všechny lajny a góly jsme dali, takže to udělal dobře. Nemůžu hledět, jestli jsem v první nebo ve čtvrté formaci. Všichni hráči na ledě jsou důležití. Hrál jsem s mladými rychlými kluky a to mi pomohlo.

Liberec mohl na vítkovickém ledě slavit obhajobu Prezidentského poháru. To jste jim ovšem překazili.

O tom jsem vůbec nevěděl. Je nám jedno jestli hrajeme proti Pardubicím, nebo Třinci. Pro nás je teď každé utkání důležité i proto, abychom se v play off cítili dobře.

Čím to, že jste dokázali proti Liberci hrát úplně jiný hokej, než proti Zlínu, se kterým jste doma prohráli?

Měli jsme více štěstí, když máš štěstí, tak se hraje dobře. Poslední zápasy jsme hráli proti týmům, které byly pod námi v tabulce a asi jsme si mysleli, že bude snadnější je porazit. To ale nebyla pravda. Naopak dneska jsme proti top týmu ukázali, že umíme hrát dobře.

V závěru utkání okořenily dvě bitky. Jak na tento způsob boje nahlížíte?

Ale já si myslím, že je to dobře. I tím jsme ukázali, že chceme vyhrát. Musíme dělat to, co tým potřebuje, abychom získali tři body. Někdy se musíš i pobít.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice