Hlavní obsah

Naděje Třince na Prezidentskou trofej žijí! Liberec padl s Brnem. Boj o play off graduje

vat, jakSport.cz
Aktualizováno

Ani po 50. kole hokejové Tipsport extraligy neznáme letošního vítěze základní části. První Liberec totiž doma padl s Brnem 1:2, čehož využil druhý Třinec a zásluhou výhry 4:1 nad Hradcem Králové stáhl náskok Bílých Tygrů dvě kola před koncem na tři body. Zvítězila i třetí Sparta, která porazila Litvínov 3:1. Naopak Pardubice padly s Vítkovicemi 1:3. Rušno je i v boji o čtvrtfinále play off. Sedmý Chomutov zdolal Mladou Boleslav 4:1 a za šestou Kometou je jen o skóre. Boj o desítku nevzdává Plzeň, jež přetlačila Karlovy Vary 4:2 a přeskočila Zlín, který prohrál v Olomouci 0:3.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Patrik Rybár z Hradce dostává gól, vlevo vzadu Vladimír Dravecký z Třince, vlevo vpředu Jake Newton z Hradce.

Článek
Fotogalerie

Sparta prokázala svou formu a i s Janem Hlaváčem v sestavě porazila Litvínov. Z výhry se radovala popáté v řadě a má jistotu, že čtvrtfinále play off začne doma. Na dálku ještě svede souboj s Třincem o druhé místo. Zatím Pražané zaostávají za Slezany o tři body.

Domácí partii totiž zvládli i Oceláři. I když rychle s Hradcem prohrávali, dokázali zásluhou Draveckého, Adamského, Rákose a Marka Růžičky skóre otočit a bodovali počtvrté za sebou. A to ještě v závěru neproměnil trestné střílení Dravecký. Oproti tomu Mountfield padl teprve podruhé v posledních sedmi střetnutích a s definitivní platností neskončí lépe než čtvrtý.

Mistr padl

Svěřenci Reného Muchy ještě mohou promluvit do hry o Prezidentský pohár, který získá tým, jenž ovládne základní část. První Liberec totiž doma nezvládl souboj s Brnem, takže se jeho náskok zúžil na tři body. Polepšili si i Moravané, kteří poskočili na šestou příčku zaručující přímý postup do čtvrtfinále play off.

Kometa se o skóre dostala před Chomutov, který udolal Mladou Boleslav. Piráti přehráli Středočechy potřetí v sezóně a propadli se na sedmé místo. Bruslařský klub po druhé porážce v řadě ještě nemá jistou účast ani v předkole vyřazovací části.

Svůj zmar potvrdily Pardubice. I když šly proti Vítkovicím do vedení už po 42 sekundách po trefě Nahodila, zápas nakonec ztratily. Prohrály posedmé v řadě a na předposlední Energii ztrácí i nadále tři body. Úplně jiné starosti řeší v Ostravě. Olesz a spol. si zajistili postup do předkola vyřazovacích bojů.

Boj o předkolo vrcholí

Plzeň se v boji o desítku probrala v pravý čas. I počtvrté v sezóně porazila Karlovy Vary a dostala se před Zlín na desátou pozici, která jako poslední zaručuje předkolo play off. Dvakrát se střelecky prosadil útočník Procházka. Naopak Energie nenavázala na páteční vítězství nad Pardubicemi a prohrála sedmé z posledních osmi utkání.

V moravském derby brala všechny tři body Olomouc. O výhře Hanáků rozhodly zásahy Skladaného, Vlacha a Vyrůbalíka. Čisté konto zaznamenal brankář Konrád. Kohouti stále drží naději na předkolo. Z dvanáctého místa ztrácí na desáté Indiány tři body. Ve hře o předkolo je i jedenáctý Zlín, jenž má na Plzeň dvoubodové manko.

Program 50. kola Tipsport extraligy:
Sparta - Litvínov 3:1
Branky: 12. Gernát, 17. Kumstát, 28. Buchtele - 18. Hořava
Třinec – Hradec Králové 4:1
Branky: 2. Dravecký, 24. Adamský, 51. Rákos, 55. Marek Růžička - 1. Džerinš
Chomutov – Mladá Boleslav 3:1
Branky: 14. Skokan, 39. Tomica, 60. Poletín - 42. Hyka
Liberec – Brno 1:2
Branky: 53. Bartovič - 22. Trška, 52. Erat
Plzeň – Karlovy Vary 4:2
Branky: 30. a 37. Procházka, 20. Kracík, 29. Stach - 4. Gríger, 33. Kindl
Pardubice – Vítkovice 1:3
Branky: 1. Nahodil - 8. Klok, 23. Baranka, 45. Zdráhal
Olomouc – Zlín 3:0
Branky: 31. Skladaný, 47. Vlach, 60. Vyrůbalík

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice