Hlavní obsah

Čiliak čaroval a překazil Tygrům korunovaci. Chytal perfektně, uznal zklamaný Bartovič

Liberec

Prezidentský pohár mají na dosah, přesto jim ani po nedělním 50. kole stále ještě nepatří. Liberečtí hokejisté propásli i druhou šanci na obhajobu trofeje pro nejlepší tým extraligy, Brnu doma podlehli 1:2 a jejich náskok v čele tabulky se před druhým Třincem smrskl pouze na tři body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační snímek.

Článek

"Vypadá to, že si to necháváme až na poslední zápas," řekl s hořkým úsměvem útočník Milan Bartovič. Jeho tým přitom začal duel ve velkém stylu. V úvodní dvacetiminutovce měl velký tlak, vytvořil si spoustu šancí, do kabin ale odcházely oba celky za bezgólového stavu.

"Bylo to odmakané. První třetina byla perfektní. Kdybychom vedli 3:0, bylo by rozhodnuto, jenže jsme nevstřelili góly a místo toho prohrávali 0:1. Pak si dali ještě vlastní gól... V posledních zápasech jich bohužel moc nedáváme," posteskl si slovenský křídelník, který v 53. minutě jako jediný pokořil skvěle chytajícího Marka Čiliaka.

"Odchytal perfektní zápas, mně chytil nájezd, v první třetině kryl nějaké šance," ocenil výkon svého krajana. "Stále se ale málo tlačíme do předbrankového prostotu, tam padají góly, to je věc, na které je potřeba zapracovat," připomněl Bartovič libereckou bolest z posledních duelů.

Náskok úřadujícího mistra se dvě kola před koncem soutěže ztenčil, Bílí Tygři však nepropadají žádné panice. "Máme to pořád ve svých rukou, potřebujeme jeden ze dvou zbývajících zápasů vyhrát. Dneska jsme byli lepší, ale oni byli šťastnější. Nedali jsme tutové šance a to byl zlom," poznamenal závěrem další liberecký forvard Petr Jelínek.

Udrží liberečtí hokejisté první příčku tabulky a obhájí tak Prezidentský pohár?
Ano
69 %
Ne
31 %
Celkem hlasovalo 838 čtenářů.

Reklama