Hlavní obsah

Půjde to, věděl Růžička, když ho spoluhráč na tréninku zvalchoval

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Dva měsíce se útočník Třince Martin Růžička na hokej kvůli otřesu mozku jenom díval. Tři kola před koncem základní části se ale vrátil, i když to bylo dříve, než očekával. Bodově sice k výhře nad Hradcem Králové 4:1 nepřispěl, spokojený ale byl především s tím, že utkání zvládl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Třinecký Martin Růžička na archivním snímku.

Článek

„Plánoval jsem návrat až na úterý, ale nakonec nemohli jít do zápasu Zbyněk Irgl ani Kamil Kreps, tak se to trošku uspíšilo," vysvětloval Růžička, který odehrál poslední utkání těsně před Vánocemi. „To čekání bylo strašné. V první fázi jsem nic nemohl dělat, tak to bylo na nic. Jakmile jsem už mohl být s kluky, tak se to zlepšilo, ale i tak to bylo fakt dlouhé. Dva měsíce je hodně," vykládal střelec.

Návrat na led prý nebyl snadný, i když se na tréninku snažil zápasovou zátěž simulovat, jak nejlépe to šlo. „Ze začátku jsem byl trochu opatrnější. Ale vyzkoušel jsem si to na tréninku s Bohouškem (Bohumil Jank), který mě několikrát zvalchoval, tak jsem věděl, že to bude dobré," usmíval se mistr světa z roku 2010.

V utkání proti Hradci měl dvě slušné šance. „Kdybych v normálním zápasovém rytmu, tak bych to možná proměnil. Aspoň z jedné šance jsem gól dát určitě měl. Štvalo mě to, ale trochu se mi tam po těch dvou měsících zamotaly ruce a nevěděl jsem, co s nimi. Není to sranda po takové době zase hrát," líčil útočník, který kvůli následkům otřesu vyjel na led s tmavým plexisklem před očima. „Zkoušel jsem s tím trénovat, protože mi ze začátku vadilo to ostré světlo. Pak jsem to sundal, ale nebylo to ideální, takže jsem se vrátil k tmavému a uvidím, zda s tím budu hrát i dál. Ovečkin s tím góly dává, tak se s tím asi dá hrát," vtipkoval Martin Růžička.

Reklama

Související témata: