Hlavní obsah

Sörvik bude pokračovat v Litvínově, kde naopak končí Babincev

Litvínov

Norský hokejový obránce Daniel Sörvik bude i nadále působit v Litvínově. Severočeský klub uplatnil na šestadvacetiletou loňskou posilu ze švýcarského druholigového Küsnachtu opci na ročník 2017/18. Stejně tak si Verva pojistila na stejnou dobu i služby asistenta trenéra Darka Stránského. Naopak v Litvínově končí ruský útočník Semjon Babincevem, s kterým se klub dohodl na předčasném ukončení smlouvy.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Litvínova oslavují gól.

Článek

Sörvik za Litvínov sehrál v této sezoně 38 utkání a připsal si 15 bodů za pět branek a deset asistencí. Odchovanec Furusetu před ročním angažmá ve Švýcarsku strávil šest sezon v celku Valerenga Oslo. Norský reprezentant startoval na třech světových šampionátech i na olympijských hrách v Soči v roce 2014.

Dvaadvacetiletý Babincev přišel do Litvínova na konci prosince a měl mít původně platný kontrakt do 30. dubna letošního roku. V extralize sehrál jen čtyři utkání a nebodoval. V deseti zápasech se představil v dresu prvoligového Mostu a připsal si dva body za gól a asistenci. Sezonu začal v KHL v Soči, kde v osmi duelech zaznamenal jednu přihrávku.

Šestačtyřicetiletý Stránský působí v Litvínově po boku hlavního kouče Radima Rulíka od května loňského roku. Předtím vedl jako hlavní kouč juniory Sparty a působil i u české reprezentace do 16 let.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.