Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 5:2Plzeň drží desítku, Dynamo jde do baráže

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kubalík 1 : 0
11. Svoboda 2 : 0
14. Stach 3 : 0
20. Tomášek 3 : 1
32. Lev 4 : 1
39. Kubalík 5 : 1
55. Schaus 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v 51. kole extraligy Pardubice 5:2 a díky třetí výhře z posledních čtyř utkání stále drží postupovou desátou příčku zajišťující předkolo play off. Indiáni o osudu utkání rozhodli třemi trefami během první třetiny a v prostřední části svoje vedení ještě navýšili. Domácím pomohl dvěma góly nejlepší střelec soutěže Dominik Kubalík, který vylepšil svou bilanci na 29 tref. Naopak Dynamo si po osmé porážce za sebou zpečetilo svoji účast v baráži o udržení.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Dominik Kubalík se raduje z gólu proti Pardubicím.

Článek

Domácím pomohl k dobrému vstupu do utkání vyloučením pardubický Chaloupka a již po 56 vteřinách zužitkoval přihrávku Lva trefou mezi betony Kloučka kanonýr Kubalík. Gólman hostí musel za chvíli zastavit také šanci Lva. Obrana Dynama nestíhala dobře se pohybující plzeňské hráče a v sedmé minutě při úniku Kratěny ve vlastním oslabení zachránil svůj tým od pohromy znovu Klouček.

Poté během přesilové hry Indiánů Kubalíkův volej jen těsně minul odkrytou branku, ale vzápětí v 11. minutě krátce po návratu Kauta z trestné lavice po ideální nabídce Kracíka zvýšil Svoboda pohodlně na 2:0.

Ve 14. minutě si po rychlé akci mezi hráči Pardubic vyměnil Stach kotouč s Indrákem a poslal za záda bezmocného Kloučka třetí gól. Do svatyně hostí následně nastoupil Hübl a Dynamo se zvedlo. Zaváhání Skleničky při rozehrávce napravil gólman Machovský skvělým zákrokem proti zakončení osamoceného Petra Sýkory i dorážce Špirka. Navíc půl minuty před první sirénou snížil na 3:1 dorážkou Tomášek.

V úvodu prostřední části Hűbl dokázal zlikvidovat přesilovkovou ránu Indráka z mezikruží a hosté poté převzali iniciativu. Ve 25. minutě ale Nahodil s Petrem Sýkorou ve svých gólových šancích netrefili branku. Na druhé straně v polovině zápasu zblízka neskóroval Procházka a z protiútoku Ján Sýkora neprostřelil ze strany Machovského.

Klid domácím zajistilo až ve 32. minutě Pulpánovo vyhození z obranné třetiny, které dojel Lev a tváří v tvář Hüblovi zvýšil na 4:1. Ve 37. minutě navíc hosté svojí nedisciplinovaností nabídli Indiánům dvojnásobnou přesilovku, v níž po kombinaci s Kadlecem a Kratěnou přidal pátý gól Kubalík.

Závěrečná třetina se hrála pouze povinnosti. Domácí aktivní hrou hlídali svůj náskok a v přesilovce ho mohl ve 41. minutě navýšit Stach, jenž minul odkrytou branku. Hübl v poslední desetiminutovce zneškodnil šance Moravčíka a Procházky a naopak na druhé straně na konečných 5:2 snížil v 55. minutě z brejku Schaus.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 5:2 (3:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. D. Kubalík (Lev, Stach), 11. T. Svoboda (Kracík, M. Procházka), 14. Stach (Indrák), 32. Lev (Pulpán), 39. D. Kubalík (Kratěna, Kadlec) - 20. D. Tomášek (Trončinský, Špirko), 55. Schaus (Trončinský, Špirko). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Flegl, Polonyi. Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:10. Využití: 2:0. Diváci: 4859.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Kvasnička, Čerešňák, Pulpán, D. Sklenička, Moravčík - T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík - M. Procházka, Kratěna, Lev - Indrák, Preisinger, Stach - Schleiss, Koreis, Hrnka. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Pardubice: Klouček (14. J. Hűbl) - Trončinský, Chaloupka, Schaus, Ščotka, Nedbal, L. Havlík, Ovčačík, Zajíc - P. Sýkora, Nahodil, Špirko - J. Sýkora, D. Tomášek, P. Hubáček - Bárta, Poulíček, M. Beran - F. Zadina, T. Kaut, Starý. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: