Hlavní obsah

Potlesk a dost, tak Liberec slavil. K euforii není důvod, ví kouč Tygrů

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejisté Liberce se přece jen mohou radovat z obhajoby Prezidentského poháru pro vítěze základní části extraligy. Lídr tabulky si připsal sice třetí porážku v řadě, ale v předposledním 51. kole urval alespoň bod v Litvínově za prohru 1:2 po nájezdech.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva litvínovský hráč Zbyněk Sklenička a Martin Erat z Brna.

Článek

Bílí Tygři tak mají v čele nedostižný čtyřbodový náskok před Třincem a bez ohledu na výsledky závěrečného kola vstoupí do play off z nejvýhodnější pozice. Litvínovští se posunuli z pátého na čtvrté místo tabulky před Hradec Králové.

Liberecký trenér Filip Pešán přijal potvrzení první příčky bez emocí: „Euforie není taková, jako by byla po vítězné sérii nebo aspoň úspěšném zápase. Hráči si v kabině jen zatleskali. Není důvod k jásotu. Byl to takový všelijaký zápas, poznamenaný i čekáním na rozsvícení světel po jejich výpadku. Mrzí mě, že se i v Litvínově projevila naše slabina při neproměňování šancí. Nesehráli jsme dobře přesilovky, ale ubránili jsme dlouhé oslabení. A nájezdy byly obrázkem slabé produktivity."

Výpadek proudu vyvedl hráče z tempa

Liberečtí sledovali na dálku i souběžně hraný duel Třince v Boleslavi. „Sám sobě jsem si to zakázal, ale nedlouho před koncem jsem nenápadně zaúkoloval vedoucího mužstva, aby mi naznačil, jak to tam vypadá. Uvažoval jsem nad tím, jak bych mohl případně zareagovat. Ale vedoucí mi oznámil, že se v Boleslavi taky pořád hraje, tak jsme tomu nechali volný průběh," líčil Pešán.

Bílí Tygři došli na vrchol po základní části i díky dřině. „Nijak jsme nedominovali jako loni, ale to se ani nedalo očekávat. Přece jen máme letos méně ofenzivní kádr a spoléháme spíš na bojovnost a týmový duch," poznamenal liberecký kouč.

První třetina gól nepřinesla, skóre ale otevřel už po jedenadvaceti sekundách druhé části dělovkou litvínovský obránce Sörvik v přesilovce. Po Bulířově vyrovnání pět minut před koncem třetího dějství vypadl na zimním stadiónu elektrický proud a zápas musel být přerušen. Hráči jen ve tmě bezmocně kroužili po ledové ploše. Duel nakonec dospěl až do samostatných nájezdů. V nich byl jediným úspěšným střelcem domácí obránce Kubát.

„Ve třetí třetině hra ztratila plynulost kvůli závadě na osvětlení. Tempo pokleslo a bylo to vyrovnané až do posledního okamžiku. Jsme rádi, že jsme přece jen vybojovali dva body, které nám dávají reálnou možnost skončit na čtvrté příčce," oddechl si litvínovský trenér Radim Rulík, jehož svěřenci hrají v posledním kole na ledě Pardubic.

Reklama

Související témata: