Hlavní obsah

Plexi na helmě nevydrželo. Otřes mozku, zlomený nos. Brněnský kapitán to drsně schytal pukem

Brno
Aktualizováno

Jako by je zranění v probíhající extraligové sezóně už tak dost nedecimovala. Po úterním utkání předposledního kola základní části proti Chomutovu, ve kterém si po výhře 3:1 zajistili přímý postup do čtvrtfinále play off, přišla pro hokejisty Brna další tvrdá rána. Kapitán Komety Leoš Čermák utrpěl otřes mozku, má otok na oku a zlomeninu nosu. Vedení klubu doufá, že 38letý útočník alespoň část vyřazovacích bojů stihne. Jisté to ale není.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kapitán domácí Komety Leoš Čermák (vpravo) opouští led po zásahu pukem.

Článek

Pro Čermáka skončil duel s Chomutovem už v jeho šesté minutě. Po zblokované střele spoluhráče Vincoura se puk odrazil do obličeje brněnského kapitána. Plexisklo na jeho helmě nevydrželo a prasklo, z Čermákovy tváře tekla krev.

Zkušený forvard okamžitě zamířil na vyšetření do brněnské nemocnice a resumé bylo neúprosné - otřes mozku, zlomený nos a otok na oku.

„Leoš je pravý lídr týmu. Mužstvo mu dalo třináctidenní možnost se z toho dostat," upozorňoval bezprostředně po utkání brněnský asistent trenéra Kamil Pokorný na fakt, že pro Kometu začne čtvrtfinále až 13. března.

„Věřím, že Leoš je tak silný a obětavý hráč, že mu těch třináct dnů bude stačit, aby se vrátil zpět do party," doplnil Pokorný.

„Leoše neodepisujeme, v tuto chvíli to nevidíme jako předčasný konec sezóny pro něj. Je to tvrďák a bojovník. Kvůli zlomenému nosu by klidně mohl nastupovat s celoobličejovým krytem. Ale je otázka, jak to bude s otřesem mozku. Podívejte se na Jakuba Krejčíka," uvedlo tiskové oddělení Komety.

Právě Krejčík totiž na začátku února utrpěl po faulu vítkovického Vandase otřes mozku, kvůli kterému od té doby nehraje. Minulý týden už se však vrátil do tréninku, stejně jako útočník Martin Zaťovič, jenž si zkraje ledna zlomil ruku.

U obou existuje reálná šance, že začátek vyřazovacích bojů stihnou. Na brněnské marodce dál zůstává bek Jan Štencel.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice