Hlavní obsah

Zlín po devíti letech chybí v play off. Ještěže jsme aspoň zachráněni, oddechl si obránce Žižka

Zlín

V posledním kole základní části extraligy nakonec nezdolali Karlovy Vary v základní hrací době, avšak vzhledem k dvoubodovému zisku Plzně na Spartě by to zlínským hokejistům stejně nebylo nic platné. Na sedmatřicetiletém obránci Tomáši Žižkovi bylo po výhře 3:2 na nájezdy znát obrovské zklamání z toho, že moravský tým bude po devíti letech chybět v play off.

Foto: Právo

Hokejista Zlína Tomáš Žižka

Článek

O tom se ale asi nerozhodlo v pátek, že?

To rozhodně ne. Já jsem sice doufal, že sparťané ve dvou extraligových duelech v řadě nepadnou, avšak spoléhat se na to samozřejmě nedalo. Pod novými trenéry jsme sice předváděli ve druhé polovině sezóny solidní ofenzivní hokej, ale doplatili jsme na bodové výpadky z října či z listopadu, kdy se nám vůbec nedařilo.

Říká se, že suchá příprava nebyla loni v létě pod vedením původních koučů Vlacha a Juríka příliš kvalitní a že jste na podzim postrádali fyzickou kondici...

Tak to musím odmítnout. O fyzičku musí dbát každý hráč především sám, a když má pocit, že v ní zaostává, musí na sobě zapracovat.

Myslíte, že jste měli kádr na to, abyste do předkola play off proklouzli?

Jsem přesvědčený, že máme natolik kvalitní mužstvo, že jsme měli skončit nejhůř osmí. Ale je dobře, že jsme se o play off aspoň prali až do závěrečného kola. Těší mě, že se diváci i během posledního střetnutí s Karlovými Vary bavili a nepřestali nás povzbuzovat ani v době, kdy se nám nevedlo.

Stihl jste během utkání sledovat průběžné stavy na ostatních stadiónech?

Takové informace jsem nevyhledával. Až když jsem se chvíli před koncem třetí třetiny mrkl na kostku a viděl jsem, že se na Spartě prodlužuje, bylo mi jasné, že se zázrak konat nebude. Proto jsme také vrátili Kašíka do branky a upustili za nerozhodného stavu 2:2 od plánované power play.

Přijdou teď vaši fanoušci i na zápasy ve skupině play out?

Tak to netuším. Byl bych moc rád, kdyby dorazili, přestože už relativně o nic nepůjde. Hokej je pro mnoho Zlíňanů tou nejlepší kulturou ve městě a jaro ještě taky není v úplném rozpuku, tak snad hlediště nebude prázdné. Můžeme být aspoň rádi, že už jsme zachráněni, a nehrozí nám pád do baráže. Šanci tak mohou dostat i mladší hokejisté. Třeba takovým Pardubicím jejich situaci vůbec nezávidím.

Po sezóně zřejmě Zlín opustí některé opory, jimž vyprší smlouva. Budete v příštím extraligovém ročníku konkurenceschopní?

Já doufám, že ano. K určité obměně mužstva přece dochází každý rok. Věřím, že kádr bude natolik silný, že opět zabojujeme o účast ve vyřazovacích bojích.

Takže vy ve Zlíně zůstanete?

Předpokládám, že ano. Jsem na tom s klubovým vedením předběžně dohodnutý.

Reklama