Hlavní obsah

Zápas v Pardubicích jsme nezvládli, ale už myslíme na play off, říká litvínovský Martin Hanzl

Litvínov

Vydařenou sezónu prožívá hokejový útočník Martin Hanzl. V dresu Litvínova vstřelil v základní části extraligy čtrnáct gólů a připsal si i dvanáct asistencí, takže v klubovém bodování byl třetím nejlepším střelcem za rutinéry Viktorem Hüblem a Františkem Lukešem. „Nemohu si na nic stěžovat, ale sezóna pokračuje a je před námi play off,“ poznamenal Martin Hanzl v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Litvínova oslavují gól - ilustrační foto.

Článek

Jste spokojen se svou bilancí při premiérovém účinkování v extralize?

Myslím, že tolik bodů, co jsem dosáhl, je na první sezónu v soutěži dost. Dostával jsem hodně prostoru na ledě a nastupoval jsem s bráchou Robinem ve stejné útočné formaci. Tím se mi splnil sen dvou přání v jednom. Za mě super, hlavní je ale tým.

Nemrzí vás, že jste prohrou 3:4 v prodloužení na ledě posledních Pardubic v pátek přišli o čtvrté místo v tabulce?

Nevyšel nám začátek zápasu. Asi jsme k tomu nepřistoupili tak, jak bychom měli. Brali jsme jen bod, ale potřebovali jsme dva. Laxností jsme dvakrát inkasovali, pak jsme v poslední sekundě řádné hrací doby srovnali na 3:3, jenže v prodloužení jsme dostali další branku. Při hře tři na tři šance střídá šanci, byla to loterie.

Jak tedy vnímáte výsledky dvaapadesátého kola?

Čtvrté místo jsme měli ve svých rukách a mohli jsme si ho uhrát sami. Bohužel jsme to nezvládli. Nedívali jsme se na to, jak si vede Hradec Králové v Chomutově. Jelikož vyhrál za tři body, tak nás nakonec předstihl a odsunul na páté místo.

Ještě k duelu v Pardubicích. V jejich brance si skvěle vedl Jaroslav Hübl, který tam hostuje z Litvínova.

Několikrát jsme na něj jeli sami. Pro mě ale zápas proti němu nebyl ničím speciální. Moc ho neznám, jen z krátkého období této sezóny, kdy byl v kádru Litvínova před odchodem do Pardubic. Větší náboj měl souboj spíš pro našeho útočníka Viktora Hübla, který je Jardovým bratrancem.

Do čtvrtfinále play off vstoupíte na ledě Hradce Králové.

Vyřazovací část extraligy jsem nikdy nehrál. Jsem na to zvědavý. Těžko mohu odhadovat, co série přinese. Pojedeme tam s cílem vyhrát aspoň jeden zápas.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články