Hlavní obsah

Vítkovice vyhrály nad Plzní, Mladá Boleslav si zastřílela v Chomutově

Aktualizováno

Předkolo play off hokejové extraligy má za sebou úvodní zápasy. Vítkovice vyhrály nad Plzní 3:1, Chomutov pak utrpěl na domácím ledě debakl s Mladou Boleslaví, když prohrál 1:7. Hattrickem se blýskl Hyka.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák zasahuje v utkání předkola play off hokejové extraligy se Škodou Plzeň.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice vstoupily do zápasu skvěle a hned v úvodu čtvrté minuty šly do vedení, kdy dostal puk do prostoru mezi kruhy Kolouch a prostřelil Machovského v brance hostů.

Pokud se v úvodní dvacetiminutovce čekalo na branku 186 sekund, ve druhé třetině na to potřebovali domácí o tři sekundy více. Po akci Balána se Slobodou přesně zakončoval Hrbas, jenž si dal dodatečný dárek ke čtyřiadvacátým narozeninám (ty oslavil v sobotu).

Ještě před druhou přestávkou ale v oslabení vybojoval puk Lev a jeho přihrávku zúročil ve snížení na 1:2 z pohledu Plzně Kratěna. Naději hostům alespoň na prodloužení pak vzala trefa Slobody do prázdné branky.

Chomutovský brankář Laco zápas začal, pak střídal, ale do branky se vrátil

Mladá Boleslav měla na ledě Chomutova raketový nástup, když se už po dvaceti sekundách dral to tutové šance Hyka. Domácí obránce jej zastavil jen faulem a sudí nařídil trestné střílení. Hyka se rozjel znovu na brankáře Laca a ranou nad lapačku poslal Boleslav do vedení.

Netrvalo dlouho a Hyka úřadoval podruhé, když se prosadil v čase 2:35 při přesilové hře. To byl pro Severočechy hororový start. A to ještě Urban mohl zmrazit domácí naděje třetí trefou, ale zblízka tísněný minul branku.

Chomutov ale nejspíš nebral varování vážně a pykal za to třetí inkasovanou brankou, kdy se prosadil v přesilové hře Vampola a vyhnal z klece gólmana Laca. Ani jeho náhradník Král ovšem čisté konto dlouho neudržel. Klepiš vybojoval puk na obránci a zblízka zvýšil na 4:0 pro hosty.

Gól Mrázka Boleslav nezastavil

Po návratu z kabin snížil Mrázek, ale elán Severočechů rychle ochladl po dalším zásahu Hyky. Jeho trefu ještě zkoumal sudí u videa, ale branka platila. A to zdaleka nebylo všechno.

Šestý gól hostů vstřelil Žejdl, když skóroval do prázdné branky. Gólman Pirátů Král se totiž snažil zasáhnout a opustil brankoviště, puk se ale dostal k Žejdlovi, jenž mířil přesně. A když o chvíli později Pospíšil trefil přesně mezi betony náhradního gólmana a zvýšil na 7:1 pro hosty, stěhoval se zpět do branky opět slovenský brankář Laco.

Zajímavostí je, že ve druhé třetině Chomutov soupeře přestřílel 22:3, ale skóre bylo ve druhé dvacetiminutovce 1:3. V poslední třetině už branka nepadla, zápas rozdrobilo jen několik vyloučení.

Předkolo play off - první zápasy
Vítkovice - Plzeň 3:1, stav série 1:0
Branky: 4. Kolouch, 24. Hrbas, 59. Sloboda - 34. Kratěna
Chomutov - Mladá Boleslav 1:7, stav série 0:1
Branky: 25. Mrázek - 1. z tr. střílení, 3. a 26. Hyka, 12. Vampola, 16. Klepiš, 32. Žejdl, 33. Pospíšil

.

Které týmy postoupí z předkola do čtvrtfinále play off?
Vítkovice a Mladá Boleslav
47,7 %
Chomutov a Vítkovice
15 %
Mladá Boleslav a Plzeň
21,1 %
Plzeň a Chomutov
16,2 %
Celkem hlasovalo 5525 čtenářů.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice