Hlavní obsah

Obránce Sloboda dal první gól v sezóně. Vůbec jsem nemířil, smál se střelec

Ostrava

První krok vstříc čtvrtfinále udělali hokejisté Vítkovic, kteří v úvodním utkání předkola play na svém ledě porazili Plzeň 3:1. Těžili především z vynikajících vstupů do první a druhé třetiny, díky nimž si vytvořili rozhodující dvoubrankový náskok. Výhru 3:1 pak pečetil trefou do prázdné branky obránce Vítkovic Karol Sloboda.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Karol Sloboda z Vítkovic (vpravo) vstřelil v předkole play off do sítě Plzně první gól v sezóně.

Článek

Jak v první, tak ve druhé dvacetiminutovce stačil Vítkovickým na vstřelení gólu téměř totožný čas. První gól dal Kolouch v čase 3:06, po přestávce potřeboval obránce Hrbas k navýšení náskoku jen o tři vteřiny více. „Vstup do třetin se nám tentokrát vydařil a z úvodního tlaku jsme dokázali i skórovat. Škoda ale, že jsme pak nebyli schopní přidat další gól. Šancí jsme měli dost. Bohužel jsme se znovu trápili v přesilovce, ve které jsme pak i inkasovali," popisoval trenér Vítkovic Jakub Petr.

Ke gólu Plzně přispěl nezvládnutou rozehrávkou v oslabení Marek Hrbas. „Jel jsem s pukem a chtěl jsem nahrát přes protihráče dopředu, puk mi ale poskočil a dal jsem to přímo jemu. Byla to hrubka, opakovat se už ale nebude," sliboval vítkovický bek.

Gól v oslabení postavil Plzeň na nohy a závěr patřil jí. Nebezpečný byl především nejlepší extraligový střelec Dominik Kubalík. Na Bartošáka vyzrál ale jen jednou, když trefil horní tyč. „Na smůlu moc nevěřím, měl jsem to vyřešit lépe. Jednou jsem tam byl brzo, teď na konci jsem se do toho položil zase až moc a trefil jsem ho do lapačky," připomněl Kubalík velkou šanci v přesilové hře šesti proti čtyřem.

Hosté se při hře bez brankáře gólu nedočkali, naopak v ní inkasovali potřetí, když se lobem z obranného pásma trefil obránce Karol Sloboda.

„Viděl jsem prázdnou bránu, tak jsem to zkusil. Vůbec jsem nemířil," líčil vítkovický obránce, pro kterého to byl vůbec první gól v sezóně. „Ještě se mi snad nestalo, abych tak dlouho nedal gól. V kabině si mě už dobírali, až jsem z toho měl špatnou hlavu. Jsem rád, že je to za mnou a dají mi už konečně pokoj," smál se slovenský hokejista.

Druhé utkání série, z níž postoupí tým, který dosáhne tří vítězství, se hraje v Ostravě v úterý od 17:20. „Bude nový den, nový zápas a všechno může být jinak," přál si trenér Plzně Ladislav Čihák.

Reklama

Související témata: