Hlavní obsah

Zlín - Pardubice 6:3Zlín před tisícovkou diváků zdolal Dynamo potřetí v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Bukarts 1 : 0
13. Poulíček 1 : 1
22. Ostřížek 2 : 1
42. Ostřížek 3 : 1
44. Nahodil 3 : 2
48. Horák 4 : 2
54. Veselý 5 : 2
57. Holík 6 : 2
57. Tomášek 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili v 1. kole skupiny o umístění v extralize Pardubice 6:3. Nad posledním a k baráži již odsouzeným Dynamem zvítězili potřetí za sebou. Dvěma góly se na tom podílel před nejnižší návštěvou sezóny 1012 diváků útočník David Ostřížek.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Zlína se radují ze vstřelené branky. Ilustrační snímek.

Článek

Zlín, který v posledním kole základní části přišel o naději na play off a zároveň je zachráněný, představil hned trojici nových jmen. Premiéru v extralize si odbyli obránce Vojtěch Zadražil z Prostějova a útočníci Lubomír Kovařík a Matouš Kovařík z Přerova.

Pohromadě zůstala první řada Beranů ve složení Bukarts, Holík a Kubiš, která se v sedmé minutě postarala o úvodní gól. Při Havlíkově vyloučení se trefil kanonýr Bukarts. Ve 13. minutě ale vyrovnal střelou z mezikruží Poulíček. Vrátit vedení na stranu Zlína mohl nováček Kovařík, ale při brejku nemířil přesně.

Skóre se znovu měnilo hned v úvodu prostředního dějství. Nejdříve neuspěl pardubický Nahodil a Zlín poslal do vedení Ostřížek, který zblízka proměnil Honejskovu přihrávku. I nadále měli navrch domácí, ale kapitán Veselý ani Popelka neuspěli, Žižkova rána skončila na tyči. V další šanci netrefil prázdnou branku Ondráček.

Na začátku třetí části chyboval gólman Hübl, čehož s klidnou hlavou Zlínští využili. Ondráček ještě vylepšil pozici pro Ostřížka, jenž svou druhou brankou v utkání zvýšil na 3:1. Následně sice snížil Nahodil, ale po Okálově přihrávce vrátil domácím dvoubrankový náskok bek Horák. Po gólech Veselého a Holíka vedl Zlín už 6:2. Výsledek ještě zkorigoval Tomášek.

Skupina o umístění v hokejové extralize - 1. kolo:
PSG Zlín - HC Dynamo Pardubice 6:3 (1:1, 1:0, 4:2)
Branky a nahrávky: 7. Bukarts (Kotvan, P. Holík), 22. Ostřížek (Honejsek, Žižka), 42. Ostřížek (J. Ondráček), 48. O. Horák (Okál), 54. O. Veselý (Popelka, Kovařík), 57. P. Holík (Bukarts) - 13. Poulíček (M. Kaut), 44. Nahodil (Ovčačík, Bárta), 57. D. Tomášek (J. Sýkora). Rozhodčí: Pražák, Kubičík - Polonyi, Zíka. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 1012.
Zlín: Kašík - V. Zadražil, Kotvan, O. Horák, Blaťák, Žižka, Matějíček - Bukarts, P. Holík, Kubiš - Kovařík, Popelka, O. Veselý - J. Ondráček, Honejsek, Ostřížek - Okál, M. Kratochvíl, Goiš. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.
Pardubice: J. Hübl - Trončinský, Chaloupka, Trejbal, Ovčačík, Nedbal, Ščotka, L. Havlík, Zajíc - J. Sýkora, D. Tomášek, P. Hubáček - Bárta, Nahodil, Starý - Poulíček, T. Kaut, M. Beran - F. Zadina, Špirko, M. Kaut. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: