Hlavní obsah

Olomouc - Karlovy Vary 2:6Karlovy Vary se vzdalují posledním Pardubicím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Rýgl 0 : 1
12. Rachůnek 0 : 2
33. Burián 1 : 2
44. Harant 1 : 3
46. Gríger 1 : 4
49. Flek 1 : 5
55. Stloukal 1 : 6
57. Škůrek 2 : 6
Záznam online reportáže

Předposlední Karlovy Vary v přípravě na baráž o záchranu v hokejové extralize vyhrály v 1. kole skupiny o umístění na ledě dvanácté Olomouce 6:2. Zvýšily tak svůj náskok před posledními Pardubicemi na osm bodů. Třemi body za gól a dvě asistence se na výhře podílel slovenský útočník Dávid Gríger.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarská radost, ilustrační snímek.

Článek

V dresu Olomouce, která přišla v závěrečném kole dlouhodobé části o šanci na play off, debutovali v extralize obránci Lukáš Spurný a Ludvík Rutar. První šanci si vypracovali domácí v přesilové hře při Stloukalově vyloučení. Kotal překonal blafákem Honzíka, ale obránce Harant stihl puk odvrátit do bezpečí.

Energie svoji první šanci v utkání ve 12. minutě proměnila, když Kindlovu nabídku využil tvrdou ranou z první obránce Rýgl. O 46 sekund později nechala obrana Hanáků prostor Rachůnkovi, který po sólu zamířil přesně mezi Faltrovy betony.

Po sérii šancí na obou stranách ve 33. minutě domácí snížili. Eberle dostihl včas puk za brankou, nahrál volnému Burianovi a ten překonal přesnou ranou Honzíka. Na Faltrovi pak ztroskotal volný Flek.

Závěrečné dějství ovládli hosté. Ve 44. minutě se po Rachůnkově střele prosadil z dorážky Harant. Pak v přesilovce Sičákovu ránu tečoval Gríger, z další dorážky překonal Faltra Flek a v 55. minutě zvýšil Stloukal z podobné situace už na 6:2. Výsledek korigoval v početní výhodě pěti proti třem zadák Škůrek.

Skupina o umístění v hokejové extralize - 1. kolo:
HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 2:6 (0:2, 1:0, 1:4)
Branky a nahrávky: 33. Burian (Eberle), 57. Škůrek (Ondrušek, Sundher) - 12. Rýgl (D. Kindl), 12. T. Rachůnek (Gríger, M. Rohan), 44. Harant (T. Rachůnek, Gríger), 46. Gríger (Sičák, D. Kindl), 49. Flek (O. Beránek), 55. Stloukal (Rýgl, Davídek). Rozhodčí: Šír, Kika - Tošenovjan, Kotlík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváků: 2421.
Olomouc: Falter - Škůrek, Spurný, Rutar, Ondrušek, Rašner, Staněk - Eberle, Sundher, Burian - Fořt, Herman, Laš - T. Mikúš, Roman Vlach, Macuh - Kotala, P. Mrázek, Matai - od 21. navíc Podlaha. Trenéři: Venera a Tomajko.
Karlovy Vary: Honzík - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Rýgl, Tomáš Dvořák - Mikulík, Gríger, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Tuominen, Stloukal - Flek, D. Kindl, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Reklama

Související témata: