Hlavní obsah

Všechny slabiny jsme si přenesli. Absolutně v ničem nestíháme, hořekoval brankář Pirátů

Josef PešoutSport.czPrávo

Absolutní kolaps. I takhle hodnotili chomutovští hráči totálně nevydařené dva zápasy předkola play off hokejové extraligy s Mladou Boleslaví. Po výsledcích 1:7 a 1:6 na domácí půdě se Piráti přesto pokusí ve čtvrtek na boleslavském ledě o prodloužení série, k čemuž musí nutně vyhrát.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář Chomutova Ján Laco dostává gól v utkání předkola play off hokejové extraligy.

Článek

„To, co jsme předvedli tyto dva dny, nemělo s play off nic společného. Vůbec nehrajeme podle toho, co jsme si před zápasy řekli," netajil rozčarování zkušený útočník Ivan Huml. „Je to z naší strany kolaps herního systému. Zatím nejsme schopni důstojně vzdorovat. Nemáme se o co opřít. Ve své kariéře jsem něco podobného nezažil. Boleslavi stačí jednoduchý hokej. Je mi líto našich fanoušků, že se museli na takové propadáky koukat," klopil zrak protřelý forvard. Série přináší radikálně odlišný styl soupeřů. „Děláme chybu za chybou, což Boleslav trestá. A je na nich vidět, jak hrají v pohodě. Mají sedm nebo osm přečíslení v každé třetině, takhle se hrát nedá. Nic nám nefunguje," vzlykal Huml.

Ve čtvrtek se série přesouvá do Mladé Boleslavi. „Soupeř má velké sebevědomí. Ale poslední krok bývá nejtěžší. Je na nás, abychom zabrali. Určitě to nezabalíme, což mohu fanouškům slíbit. Dvaapadesát kol základní části se o něco snažíme a nechceme končit sezónu takhle odevzdaným způsobem. To by bylo smutné," zamyslel se ještě chomutovský útočník.

Laco: V ničem nestíháme

Těžkou hlavu má i brankář Ján Laco. Piráti inkasovali na svém ledě nevídaných třináct gólů. „Co k tomu říci? Sráží nás špatná obrana, absolutně nestíháme," popsal největší neduhy mužstva. „Soupeř nás přečíslil v obou zápasech, jezdili v brejcích a zakončovali, což byl hlavní důvod, že nám to napadalo do sítě," vypíchl Laco přednosti protivníka. V první třetině druhého duelu byl vývoj ještě otevřený, jenže pak Piráti znovu selhali. „Bohužel jsme si všechny slabiny z předchozího utkání přenesli do druhé dvacetiminutovky a zase to byla katastrofální třetina," uznal brankář. Mezi tyčemi i přes debakl 1:6 vydržel celý zápas. „O vystřídání jsem neuvažoval, ani trenéři nic nesignalizovali. Teď se však musíme soustředit na čtvrtek. Pokud chceme uspět, potřebujeme zlepšit všechny činnosti od bruslení, dynamiky až po bránění protiútoků, které nám dělají největší problémy," dodal Laco před cestou do Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: