Hlavní obsah

Piráti loupili v Mladé Boleslavi, také Plzeň odvrátila první hrozbu vyřazení

Mladá Boleslav/Plzeň
Aktualizováno

První mečbol odvrácen, zní z tábora hokejistů Chomutova i Plzně. Mladá Boleslav v předkole nadstavby po dvou jasných výhrách na ledě soupeře nevyužila domácího prostředí k postupu do čtvrtfinále play off extraligy. Piráti zvítězili přesvědčivě 5:1 a snížili stav série na 1:2. Předčasný konec sezóny odvrátili také Západočeši. V souboji s Vítkovicemi udělali svým fanouškům radost po výhře 5:3 a vynutili si přinejmenším čtvrtý duel. Obě série pokračují na stejných stadiónech v pátek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Chomutova. Zleva Jan Rutta, autor čtvrtého gólu Michal Poletín a Ivan Huml.

Článek
Fotogalerie

Statistické vyhlídky Chomutova nebyly po prohrách 1:7 a 1:6 valné - dva debakly a v součtu se zápasy základní části Piráti prohráli čtyři poslední utkání při skóre 4:19. Pokaždé dokázali dát jen jeden gól. Jenomže ve čtvrtek v Boleslavi bylo všechno jinak.

Skóre otevřel v přesilové hře kapitán hostů Vondrka a Chomutov poprvé v sérii vedl. O chvíli později přidal další trefu Skokan a ještě do první přestávky potrestal Vondrka hrubku v rozehrávce domácích třetím gólem. Boleslavští se zmohli už jen na čestný úspěch, naopak střelecky probuzení Severočeši využili ještě dvě početní výhody a zkompletovali pohodlné vítězství.

Vítkovicím se v Plzni nedaří

Plzeňští hokejisté loni slavili bronz, letos jsou po dvou prohrách v Ostravě stále blízko vyřazení už v předkole play off. První mečbol hostů však s přehledem odvrátili. Byli střelecky aktivnější a brankáře Bartošáka překonali hned pětkrát a to ještě Tomáš Svoboda neproměnil v závěrečné třetině trestné střílení. Jednou trefou se na výhře podílel i nejlepší kanonýr základní části Dominik Kubalík.

Vítkovicím se na ledě Škodovky dlouhodobě nedaří. Z posledních 11 zápasů dokázaly zvítězit jen jednou.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápasy:
Mladá Boleslav - Chomutov 1:5
Branky: 37. Orsava - 10. a 16. Vondrka, 15. Skokan, 40. Poletín, 47. Huml
Stav série: 2:1
Plzeň - Vítkovice 5:3
Branky: 15. T. Svoboda, 17. Preisinger, 25. D. Kubalík, 31. Kracík, 39. Čerešňák - 22. Balán, 35. O. Roman, 53. Kucsera
Stav série: 1:2

.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články