Hlavní obsah

Chomutov se udržel ve hře o čtvrtfinále. Bylo to o srdíčku a nasazení, znělo z kabiny

V předkole dosud neskóroval, góly si ale Michal Vondrka schoval na ideální dobu. Díky dvěma trefám svého kapitána vyhráli chomutovští hokejisté ve třetím zápase série na ledě Mladé Boleslavi 5:1 a jejich naděje na účast ve čtvrtfinále play off tak stále žije.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Chomutova. Zleva Jan Rutta, autor čtvrtého gólu Michal Poletín a Ivan Huml.

Článek

„Hru jsme trochu změnili, ale je to o gólech. Když je dáte, najednou naroste hráčům sebevědomí. Lehkost byla tentokrát na naší straně," pochvaloval si kouč Severočechů Vladimír Růžička.

Pirátům se navíc probudily opory. Ivan Huml zaznamenal gól a tři asistence, tři body si připsal Vondrka. Zkušenému křídelníkovi elitní formace se v městě automobilů daří. V této sezóně v boleslavské aréně pokaždé skóroval. „Hraje se mi tady dobře, ale nechci to zakřiknout. Je to určitě i o nějaké momentální formě. Rád bych to zopakoval také v příštím zápase," usmíval se.

Růžičkova parta se obdivuhodně oklepala z domácích debaklů a prozatím zažehnala konec sezóny. „Sedli jsme si v kabině, řekli jsme si, co chceme hrát. Nebyl ale čas na nějaké kecy, bylo potřeba to předvést na ledě. Nastaly nějaké změny v systému, ale spíš to bylo o srdíčku a nasazení. Jeden bojoval za druhého. Až na výjimky jsme Boleslav téměř k ničemu nepustili," liboval si Huml.

První gól Piráty nakopl

Piráti rozhodli duel v první třetině, v níž byli střelecky vysoce efektivní. K vypracování třígólového náskoku jim stačilo pouhých osm ran. Severočeši trpělivě vyčkávali na šance a vyplatilo se jim to. Pro vývoj utkání byl velmi důležitý hned první gól. Svěřenci trenéra Františka Výborného v úvodu duelu soupeři hodně zatápěli, Vondrkova trefa v početní výhodě však hostům dodala sebevědomí. „Nakoplo nás to, ale nejdůležitější bylo, že jsme se nenechali vynervovat a hráli pořád dál to svoje," mínil autor první branky.

Zatímco v předchozích dvou utkáních Boleslavští nasázeli svému sokovi dohromady třináct gólů, tentokrát se prosadili pouze jednou.

„Možná naše hlavy byly trošičku jinde. Mysleli jsme si, že když jsme dvakrát jasně vyhráli v Chomutově, tak se nám to povede i potřetí. Jenže oni nejsou žádní nazdárci," smutnil domácí útočník Jakub Klepiš. Boleslavští obtížně rozbíjeli defenzivní val protivníka, a když už se jim to podařilo, narazili na výtečně chytajícího Jána Laca. Slovenský gólman, kterého dokázal prostřelit pouze v závěru druhého dějství Jakub Orsava, kryl 21 střel.

„Chytal dobře. Myslím si, že nás porazili naší hrou. Nedá se nic dělat, máme ještě jeden domácí zápas k dobru," řekl další forvard Pavel Musil. Otočit sérii ze stavu 0:2 na zápasy není v české extralize snadný úkol, Piráti se však o malý zázrak pokusí. „Chtěli jsme se vrátit zpět do série, což se nám povedlo. Uvidíme, jak to bude vypadat dál," dodal kouč Pirátů.

Vyhraje čtvrtý zápas předkola play off Mladá Boleslav, nebo Chomutov?
Zvítězí Boleslav a zajistí si tak čtvrtfinále
37,9 %
Vyhrají Piráti a vynutí si pátý duel
62,1 %
Celkem hlasovalo 425 čtenářů.

Reklama

Související témata: