Hlavní obsah

Chomutov vyhrál v Boleslavi, Plzeň opět pokořila Vítkovice. Rozhodne se v neděli

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic prohráli ve čtvrtém duelu předkola play off v Plzni 2:5 a neproměnili druhý postupový mečbol. Teď budou na domácím ledě hrát o všechno. Chomutov vyhrál v Mladé Boleslavi 2:1 a vynutil si také pátý rozhodující duel série. Zápasy, které určí zbývající dva čtvrtfinalisty, se budou hrát v neděli.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Dominik Kubalík z Plzně překonává brankáře Vítkovic Patrika Bartošáka v utkání předkola play off hokejové extraligy.

Článek
Fotogalerie

Plzeň si moc chtěla vynutit v sérii s Vítkovicemi pátý rozhodující duel a podařilo se jí to. Západočeši už po první třetině vedli 2:0, když je nejprve poslal do vedení Preisinger a náskok navýšil v přesilovce Kubalík. Ten zaznamenal svoji druhou trefu v sérii. Na začátku druhé části hry pak pojistil vedení Plzně Kratěna a Vítkovice nabraly další manko.

Hosté se nakonec také dočkali gólu, když se trefil Kucsera, utkání se jim ale zdramatizovat nepovedlo. Plzeň kontrolovala průběh zápasu a bez potíží dokráčela za vítězstvím.

Kouč Růžička oslavil jubileum vítězstvím

Dramatický zápas v Mladé Boleslavi rozjeli lépe domácí, když po zásahu Orsavy vedli 1:0. Vypadalo to, že trenér Chomutova Vladimír Růžička na svůj tisící zápas v roli kouče nebude vzpomínat v dobrém.

Jenže ve druhé dvacetiminutovce se hostům díky gólům Valacha a Vondrky povedl obrat skóre, zvítězili 2:1 a bude se tedy hrát pátý - rozhodující duel - a to v neděli na ledě Severočechů.

Ve skupině play out se nevedlo doma Pardubicím

Ve skupině o udržení prohrály na domácím ledě Pardubice s Olomoucí 2:3. V dresu vítězů se blýskl dvěma góly Eberle, za domácí byl stejně úspěšný Nahodil. Ve druhém duelu pak Karlovy Vary doma přestřílely Zlín 6:4.

Extraliga: předkolo play off
Mladá Boleslav - Chomutov 1:2
Branky: 5. Orsava - 27. Valach, 40. Vondrka.
Stav série 2:2
Plzeň - Vítkovice 5:2
Branky: 41. a 53. Kratěna, 5. Preisinger, 11. Kubalík, 48. Schleiss - 39 Kucsera, 56. Výtisk.
Stav série 2:2
Skupina o udržení
Pardubice - Olomouc 2:3
Branky: 26. a 54. Nahodil - 3. a 53. Eberle, 40.Holec.
Karlovy Vary - Zlín 6:4
Branky: 42. a 57. Rachůnek, 16. Tomeček, 24. Sičák, 28. Griger, 49. Skuhravý - 38. a 47. Kubiš, 11. Ostřížek, 32. Horák.

.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články