Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Chomutov 1:2Stav série 2:2Chomutov i podruhé zvítězil v Mladé Boleslavi a vyrovnal sérii, rozhodl Vondrka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Orsava 1 : 0
27. Valach 1 : 1
40. Vondrka 1 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Chomutova odvrátili i druhý mečbol Mladé Boleslavi v předkole play off, vyhráli na jejím ledě těsně 2:1 a vynutili si rozhodující pátý duel, který se odehraje v neděli na severu Čech. Piráti jako první inkasovali, ale výhru trefil v závěru druhé třetiny v oslavabení kapitán Michal Vondrka. Chomutovský trenér Vladimír Růžička tak oslavil tisící odkoučovaný zápas v extralize vítězstvím.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Vondrka, autor druhého gólu Chomutova, slaví na ledě Mladé Boleslavi během zápasu předkola play off hokejové extraligy.

Článek
Fotogalerie

Domácí nebrali na jubileum olympijského vítěze z Nagana ohledy a začali o něco lépe. Poté, co chybovali a syn chomutovského kouče orazítkoval tyč, vyrazili Mladoboleslavští do rychlého brejku, na jehož konci prostrčil Žejdl kotouč na najíždějícího Orsavu a ten si poradil s Lacem.

Vedoucí gól ještě více rozproudil tempo hry, ale větších šancí k vidění příliš nebylo. Humlovo zakončení zblízka dokázal Maxwell vytěsnit ramenem, na opačném konci dostal puk do jízdy těsně před Lacem zadák Stříteský, ale nezakončil přesně.

Bruslařský klub byl i přes své vedení nadále aktivní směrem dopředu, ztroskotával však na pozorném Maxwellovi. Obrovské povzbuzení pro Piráty přišlo v polovině 27. minuty, kdy se prosadil nekompromisně zakončující obránce Valach.

V polovině zápasu sevřeli hosté při Hanzlíkově vyloučení Středočechy na dlouhou dobu do prostoru před Maxwellem, ten měl ale i kus štěstí, když Huml usměrnil Vondrkovu střílenou nabídku těsně mimo. Těžké chvilky řešila domácí střídačka po hříšníkově návratu do hry dokonce i oddechovým časem.

Chomutovští však zůstali na koni i nadále a Maxwell se měl co ohánět. Voráčkův faul a s ním spojenou další přesilovku ale nepotrestali. Výtečnou reakci pak předvedli oba gólmani: Maxwell se vyznamenal proti Vondrkovi, Laco na druhé straně vychytal Žejdla. Minutu před druhou přestávkou se sekáním provinil Mrázek, v oslabení vyrazil na zteč Vondrka a střelou mezi betony zastavil časomíru desetinu vteřiny před odchodem do kabin - 1:2.

V nástupu do třetího dějství dohrávali Středočeši ještě minutu přesilovky, ale zjevně se nepoučili. Krátce před jejím skončením jel opět chomutovský kapitán sám na Maxwella, ten však pravým betonem udržel šance domácích na obrat. Na konci 47. minuty mu po Růžičkově ráně opět pomohla tyč. Brankovou konstrukci za jeho zády rozezvučel i Koblasa.

Hned poté měl jedinečnou možnost k vyrovnání Urban, který se řítil sám na Laca, jenže při kličce mu utekl kotouč. V 55. minutě nabídl Růžička svým faulem Mladé Boleslavi přesilovku. Domácí během ní stihli hned několik nebezpečných ran, ale vyrovnání se už nedočkali.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápas
BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Orsava (Žejdl, Klepiš) - 27. Valach (D. Kaše, Koblasa), 40. Vondrka (Sklenář, Rutta). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3975. Stav série: 2:2.
Mladá Boleslav: Maxwell - Stříteský, Jan Hanzlík, Voráček, Kučný, Holub, Štich, od 21. navíc Hrdinka - Hyka, Musil, Lenc - Orsava, Klepiš, Žejdl - M. Látal, Urban, Pacovský - Jonák, Vampola, Pospíšil. Trenéři: F. Výborný a Žabka.
Chomutov: J. Laco - Rutta, L. Chalupa, Flemming, Dlapa, Valach, J. Mrázek, Skinner - Skokan, Huml, Tomica - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - D. Kaše, Kämpf, Koblasa - Raška, Šťovíček, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: