Hlavní obsah

Bruslaře srazil gól do šatny. Byla to pro nás rána, přiznal Voráček

Mladá Boleslav

Pro mladoboleslavské hokejisty je to pořádně studená sprcha. Po dvou vysokých výhrách v Chomutově měli čtvrtfinále play off na dosah, jenže v domácím prostředí nedokázali proměnit ani jeden ze dvou mečbolů a o postup tak musejí zabojovat v závěrečném pátém duelu na ledě Pirátů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dávid Skokan z Chomutova (vlevo) a David Štich z Boleslavi v souboji během čtvrtého zápasu předkola play off hokejové extraligy.

Článek

„Samozřejmě mě to mrzí, ale na to už se nemůžeme ohlížet. Musíme se připravit na rozhodující nedělní utkání a zvládnout ho," řekl útočník Tomáš Hyka.

Šikovný křídelník byl v prvních dvou zápasech na severu Čech vysoce produktivní, nasbíral v nich celkem pět bodů, před vlastním publikem se ale neprosadil. Střelecky se nedařilo celému mužstvu, v každém domácím střetnutí dalo jen jeden gól. „Soupeř změnil taktiku, ale z naší strany tam bylo málo střel. Musíme se vrátit k tomu, co jsme předváděli v Chomutově," nabádá Hyka.

Mladoboleslavští se hned v úvodu dostali do vedení, Severočechům se však v prostřední části podařil obrat a ve třetí třetině si už těsný náskok pohlídali. „Nehráli jsme dvě třetiny to, co jsme měli. To bylo v tomhle utkání klíčové," posteskl si Hyka.

Voráček: Moc jsme to plácali po rozích

Rozhodující akce celého střetnutí se zrodila pouhou sekundu před koncem druhého dějství. Za nerozhodného stavu se Vondrka ve vlastním oslabení zmocnil kotouče, který se zastavil ve sněhu. V přečíslení dva na jednoho pak zvolil střelu a udělal dobře. „Byla to pro nás rána. Byli jsme v šatně naštvaní, ale říkali jsme si, že máme před sebou ještě jednu třetinu. Výsledek 1:2 byl pořád hratelný, bohužel jsme však srovnat nedokázali," smutnil obránce Tomáš Voráček, který se v této sérii poprvé objevil v domácí sestavě.

Boleslav si v poslední dvacetiminutovce snažila vynutit alespoň prodloužení, na pozorného Laca ovšem nevyzrála. „Hrají dobře v předbrankovém prostoru, my jsme to moc plácali po rozích a kvůli tomu jsme nedokázali srovnat," štvalo sedmadvacetiletého beka.

Čtvrtfinalistu tak určí až pátý souboj, který se uskuteční v neděli od 15.30 na ledě Pirátů. „Musíme to tam prostě urvat," uzavřel Voráček.

Vyhraje rozhodující pátý zápas předkola play off Chomutov, nebo Mladá Boleslav?
Chomutov
67,7 %
Mladá Boleslav
32,3 %
Celkem hlasovalo 1422 čtenářů.

Reklama