Hlavní obsah

Lukeš nahlodal Hradec v oslabení. Blbě tam střídali, popisoval litvínovský střelec

Marek BurkertSport.czPrávo

Měli přesilovku, přesto inkasovali a dostali se do křeče. Hokejisté Hradce v úvodním zápase čtvrtfinále s Litvínovem pykali za vlastní chyby. Jednu vyrobil i gólman Rybár a snížení na 2:3 už přišlo pozdě.

Foto: David Taneček, ČTK

Richard Jarůšek z Hradce Králové v obležení litvínovských soupeřů v úvodním čtvrtfinále play off hokejové extraligy.

Článek
Fotogalerie

„Oni tam nějak blbě střídali, viděl jsem, že jedeme dva na jednoho, bek si pokryl Viktora Hübla, tak jsem střílel," popisoval František Lukeš svůj gól z druhé třetiny. „Předtím jsem měl ještě jednu šanci, ale pokazil jsem to a pak jsem si docela nadával. Naštěstí to podruhé vyšlo," oddechl si. „Po tom gólu při naší početní výhodě jsme znervózněli, to byl strašně důležitý moment," připustil i kouč Mountfieldu Václav Sýkora.

Třikrát po sobě Hradec nezvládl čtvrtfinále a letošní sérii také nezačal šťastně. Do vedení se ale dostal po skvělé akci Bednáře a Kukumbergově bekhendu. „Docela na nás na začátku vlítli," uznal Lukeš.

Pak se ale Hradec prosazoval čím dál tím obtížněji a ukázalo se, proč v základní části tři ze čtyř vzájemných zápasů ovládl Litvínov. Válkova vyrovnávací dorážka byla prvním varováním. „Říkali jsme si, že potřebujeme neprohrát první třetinu a to se povedlo," řekl litvínovský kouč Radim Rulík.

Když se Hradec oklepal z Lukešova gólu, musel se činit i litvínovský gólman Janus. Vyprodaná hala se dostávala do varu, ale úder přišel naprosto nečekaně na druhé straně. Pilař nahodil puk na hradeckou branku, Rybár ho vyrazil jen před sebe a rychlobruslař Martynek další chybu nemilosrdně trestal. „Hodně nešťastný gól," litoval Sýkora.

Hradec se podruhé trefil až 20 vteřin před koncem. Pak ještě zkusil power play, ale bez úspěchu. „Ztratili jsme sice první utkání, ale to ještě nic neznamená, musíme ale podat mnohem lepší výkon," tvrdil domácí kouč.

Litvínov však hned na první pokus získal, proč do Hradce přijel. „Chtěli jsme aspoň jednu výhru, teď se pořádně vyspíme a zkusíme urvat i tu druhou," vidí před sebou nečekanou příležitost hrdina pondělního zápasu Lukeš.

Reklama

Související témata: