Hlavní obsah

Píšťalka v ústech po pěti stezích? Nemožné, a tak se hledala výpomoc na Spartu

Praha

Závěrečný obrat Komety, bitka domácího obránce Nedomlela s brněnským útočníkem Vincourem, ale i hned pět rozhodčích v akci. To vše nabídl pondělní první čtvrtfinálový duel play off hokejové extraligy na Spartě.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zraněný hlavní rozhodčí Vladimír Pešina, kterého nechtěně zasáhl hokejkou do obličeje sparťanský útočník Miroslav Forman, musel z utkání odstoupit.

Článek
Fotogalerie

Ohlasy po prvním zápase mezi Spartou a Brnem

Třináct minut a dost. Jen tak dlouho vydržel soudcovat utkání Sparty s Kometou hlavní arbitr Vladimír Pešina. Pak ho totiž za brněnskou brankou neúmyslně zasáhl hokejkou do obličeje útočník domácích Miroslav Forman.

Otřesený rozhodčí zůstal ležet na ledě, na pomoc se mu ihned vydal sparťanský lékař Dušan Singer. Pešina následně s krvácejícím rtem zamířil do kabiny, kde mu Singer tržnou ránu spravil pěti stehy.

Jenže návrat do zápasu se nekonal, neboť Pešina ve svých ústech nebyl schopen udržet píšťalku. Jeho kolega Daniel Pražák tak zbytek první třetiny i celou druhou musel jako hlavní sudí řídit sám a na nedostatek práce si nemohl stěžovat. „Něco podobného jsem ještě nezažil. Je to kuriózní," přiznával útočník Sparty Michal Řepík.

Na třetí periodu už však Pražákovi dorazila výpomoc, do libeňské O2 areny totiž bleskově dorazil narychlo povolaný Pavel Hodek. Během obchodního jednání ho zastihl telefonát předsedy komise rozhodčích Vladimíra Šindlera, aby co nejdříve dorazil na zápas. Výstroj Hodkovi musela z domova přivézt jeho manželka.

Vedení Českého svazu ledního hokeje v úterý informovalo, že ve středečním utkání čtvrtfinále play off, na které byl původně nominován, se Pešina ještě neobjeví. Pakliže jeho zdravotní stav dovolí, mohl by řídit některý z nedělních čtvrtfinálových duelů.

Reklama

Související témata: