Hlavní obsah

Kometa zase otočila bitvu se Spartou, doma už může vybojovat postup! Hradec srovnal sérii

Aktualizováno

Brněnští hokejisté zvládli na ledě Sparty další obrat a po vítězství 3:2 v prodloužení vedou ve čtvrtfinálové sérii play off už 2:0. To hradecký Mountfield po úvodní porážce doma napodruhé už zabral, porazil Litvínov 3:0 a čtvrtfinále srovnal na 1:1.

Ohlasy po druhém utkání mezi Spartou a BrnoVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sparta ani napodruhé v O2 areně nedokázala proti Kometě dotáhnout k vítěznému konci dobře rozehraný zápas. Tentokrát dvakrát vedla po brankách Michala Řepíka a Petra Kumstáta. Na první trefu dokázal ještě v první třetině odpovědět mladík Martin Nečas. Na druhý vyrovnávací gól čekala Kometa až do třetí třetiny, kdy se dokonce v oslabení trefil Alexandre Mallet.

V prodloužení pak dokonal obrat Jozef Kováčik. Kometa si tak veze z Prahy náskok 2:0 a o postupu do semifinále může rozhodnout už na domácím ledě.

Hradec táhli cizinci

Hradecký Mountfield tentokrát Vervu více než dvojnásobně přestřílel. Cestu za vítězstvím otevřel po čtvrthodině hry Slovinec Blaž Gregorc. K vítězství Východočechů přispěl gólem a asistencí Lotyš Andris Džerinš. V polovině zápasu upravoval na konečných 3:0 Tomáš Knotek.

Litvínov měl v zápase často i smůlu. Přestože puk několikrát poskakoval v hradeckém brankovišti, domácí brankář Patrik Rybár nakonec vychytal čisté konto. Série se tak za vyrovnaného stavu stěhuje do Litvínova, kde se odehrají v pátek a v sobotu další dva zápasy.

Ve středu sehrají úvodní zápasy čtvrtfinále další dvě dvojice. Třinec hostí Chomutov a Liberec hraje s Plzní.

Extraliga - čtvrtfinále
Hradec Králové - Litvínov 3:0
Branky: 14. Gregorc, 21. Džerinš, 31. Knotek. Stav série 1:1
Sparta - Brno 2:3 v prodloužení
Branky: 6. Řepík, 17. Kumstát - 15. Nečas, 54. Mallet, 64. Kováčik. Stav série 0:2

.

Reklama