Hlavní obsah

Cizinecká legie zařídila hradeckou odpověď

Hradec Králové

Cizinec je našinec, mohli si říct po včerejším vyrovnání čtvrtfinálové série s Litvínovem hokejisté Hradce Králové. O první dva góly plus čisté konto v domácí brance se totiž postarali jejich legionáři.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce Králové oslavují vítězství proti Litvínovu.

Článek

Úplně jinak začal tým Mountfieldu odvetu za nepovedené pondělní představení. „Šlo nám to o to být hodně aktivní a vletět na ně," vyprávěl spokojeně Jaroslav Bednář. „Řekli jsme si, že se budeme cpát před branku a taky jsme to dělali. Z naší strany to už byl mnohem lepší zápas," lebedil si hradecký kapitán.

O úvodní trefu se postaral slovinský obránce Gregorc, na 2:0 zvyšoval Lotyš Andris Džerinš, jehož dorážku bruslí sudí uznali, i když na první pohled vypadala jako kopnutí. „Taky jsem si moc nebyl jistý, jestli bude platit. V play off už ale žádné moc hezké góly nepadají," usmíval se Džerinš.

Faulů se nevyvarovali

Litvínovu po první třetině ubyly síly kvůli řadě vyloučení. „Přitom jsme si říkali, jak budeme při hře 5 na 5 trpěliví, ale faulů jsme se stejně nedokázali vyvarovat," litoval útočník Rostislav Martynek.

Jakmile Hradec zásluhou Knotka zvýšil na 3:0, souboje se začaly dohrávat a přiostřovat. „Jenže ve čtyřech se vyhrát nedá," povzdechl si litvínovský Karel Kubát. Hosté se navíc místo účinné střelby utápěli ve spoustě nadbytečných přihrávek. „Párkrát už jsem měl puk mezi kruhy a stejně jsem nestřílel," litoval Martynek.

Slovenský brankář Patrik Rybár, který se v pondělí podepsal pod hradeckou porážku chybou u třetího gólu, byl tentokrát naprosto soustředěný a hlavně neprůstřelný. Odolal i ve dvojnásobné litvínovské přesilovce a nakonec získal nulu díky sedmnácti zákrokům.

V závěru ještě došlo k větší potyčce a tak je zaděláno na řádnou bitvu o postup.

„Na konci zápasu jsem tam viděl i některé zákroky, jejichž cílem bylo zranit," vztekal se hradecký kouč Václav Sýkora. „Musel bych se podívat na video, z reálu jsem ten pocit neměl," oponoval litvínovský Radim Rulík. Třetí zápas série je na programu v pátek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice