Hlavní obsah

Pojď, starý! houkl na Zaťoviče a Kometa byla v extázi. Dvě výhry na Spartě Kováčik nečekal

Jan ŠkvorSport.cz

Před vhazováním se domluvil s Martinem Zatovičem na signálu, který by v případě úspěchu na buly mohli sehrát. A ten jim vyšel dokonale. Obránce Jozef Kováčik, kterého o den dříve nevybíravým zákrokem sestřelil sparťan Nedomlel, po přesné příhře od svého parťáka napřáhl a nechytatelnou dělovkou Kometě zajistil, že se do Brna vrací s vedením 2:0 na zápasy nad Spartou ve čtvrtfinále play off hokejové extraligy.

Ohlasy po druhém utkání mezi Spartou a BrnoVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Lépe asi rozhodující moment utkání nešlo sehrát...

V sezóně jsme to takhle s Martinem občas zkoušeli, mockrát mi puk ale nedal. Teď jsem mu řekl: ´Pojď, starý, hoď mi to tam a já dám gól´. A on fakt padnul, jsem strašně rád.

Chvilku trvalo, než jste se začal radovat. Nebyl jste si jistý, že jste rozhodl?

Slyšel jsem, jak puk cinknul, ale vůbec jsem netušil, jestli je v brance. Musel jsem si nějakou tu sekundu počkat, a když jsem viděl, jak se všichni radují, začal jsem i já.

Hřeje vás pocit, že jste vítězný gól vstřelil právě vy?

Podstatná je druhá výhra, ale nebudu lhát, že mě netěší, že jsem rozhodl právě já. V sezóně jsem se trošku trápil, takže jsem rád, že jsem teď mužstvu pomohl.

Věřili jste před začátkem série, že byste se do Brna mohli vracet s vedením 2:0 na zápasy?

Ani jsem nečekal, že domů povezeme dva body. Ale za tu bojovnost a obrovský tlak ve třetí třetině jsme si zasloužili vyhrát. Po té třetí třetině jsme věděli, že máme na to Spartu udělat znovu. Cítili jsme v sobě před prodloužením obrovskou sílu.

Nepřijde vám, že v klíčových fázích zápasů máte víc sil než Sparta?

Všechno je to o psychice. Každý sportovec ví, že psychika dělá strašně moc. Strašně dlouhou dobu jsme se dostávali z krize, na konci základní části se nám ale podařilo přeladit. Dali jsme se do kupy a teď se ukazuje, že mužstvo má obrovskou sílu a potenciál. Jeden za druhého na ledě maká a ono to nese výsledky. Musím říct, že psychická výhoda je teď na naší straně.

I kvůli tomu, že se vám v obou zápasech podařilo ubránit dlouhou sparťanskou přesilovku 5 na 3?

Ani neumím slovy vyjádřit to, co předvedla naše bránící se trojice proti tak silnému a ofenzivnímu mužstvu jako je Sparta. To opravdu klobouk dolů. Je vidět, že jsme se semkli, děláme pro úspěch maximum a konečně se k nám i přiklonilo štěstí.

Jak těžké teď bude krotit emoce a přesvědčit tým, aby nepropadl přílišné euforii?

Do půlnoci se budeme radovat, pak už se ale soustředíme na další zápas. Máme na to dva dni, musíme dobře zregenerovat a potrénovat. Vedeme sice 2:0, vyhráno ale nemáme. Nehrajeme totiž s nějakým Hodonínem... Je to Sparta a víme, co celou sezónu předváděla, i v Lize mistrů. Nesmíme nic podcenit.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice