Hlavní obsah

Liberec zvládl proti Plzni roli favorita. Rozjetý Chomutov zdolal Třinec

Praha
Aktualizováno

Svou formu prokázali hokejisté Chomutova na ledě Třince. Piráti porazili v úvodním čtvrtfinále extraligy Oceláře 2:0 a v součtu se zápasy z předkola vyhráli čtvrté utkání v řadě. V druhém dnešním duelu potvrdil roli favorita Liberec, který porazil Plzeň 3:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Valský (vpravo) z Liberce střílí druhý gól, přihlíží brankář Plzně Matěj Machovský.

Článek
Fotogalerie

Už byli skoro vyřazeni. Hráče Chomutova dělila jedna porážka od konce sezóny. V předkole ale dokázali obrátit sérii s Mladou Boleslaví z 0:2 na 3:2 na zápasy a postoupili do čtvrtfinále proti Třinci.

V něm v nastoleném trendu pokračovali a vicemistrovi základní části uštědřili lekci z produktivity. Ze tří střel, které Piráti vyprodukovali v první třetině, se ujala ta z hole Vondrky a Severočeši vedli. V prostřední dvacetiminutovce Chomutov na Hrubce v bráně Ocelářů vystřelil čtyřikrát a ze vstřeleného gólu se pro změnu radoval Poletín.

Ačkoliv Třinec vyhrál na střely 38:12, nedokázal ani jednou překonat bezchybného Laca. Svěřenci Vladimíra Růžičky st. tak vyloupili WERK Arénu a v sérii hrané na čtyři vítězná střetnutí se ujali vedení 1:0. Piráti si v Třinci připsali vůbec první výhru. Druhý zápas se hraje zítra na stejném místě od 17:20.

Liberec nezaváhal

Na rozdíl od Třince, zvládli roli favorita hráči Liberce. Severočeši na domácím ledě porazili Plzeň 3:1.

Bílé Tygry poslal do vedení v první třetině kapitán Radivojevič, na kterého o necelé čtyři minuty navázal Valský. Po bezbrankovém prostředním dějství, začaly góly opět padat v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve zadělal na drama hostující obránce Stach, ale domácí Bulíř odmítl nervydrásající koncovkou a uzavřel střelecký účet utkání.

U jediného zásahu Indiánu si připsal asistenci zkušený zadák Kadlec, který na severu Čech nastoupil ke svému 1210. zápasu v nejvyšší soutěži, čímž v historické tabulce přeskočil dosud vedoucího Františka Ptáčka.

Série pokračuje zítra v 18 hodin na stejném místě.

Extraliga - čtvrtfinále play off
Třinec - Chomutov 0:2
Branky: 16. Vondrka, 25. Poletín
Liberec - Plzeň 3:1
Branky: 8. Radivojevič, 12. Valský, 51. Bulíř - 48. Stach

.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice