Hlavní obsah

Klobouk dolů před Chomutovem, že to nezabalil, ocenil třinecký Petružálek

Sezónu v Třinci začali výborně, ale po Novém roce upadli do krize a zda se z ní opravdu dostali, ukáží asi až zápasy play off. V něm chtějí Oceláři dojít nejdál, jak to vůbec jde, až k Masarykovu poháru. „Na konci základní části jsem už zase cítil, že je v týmu pohoda a zdravá síla. Věřím, že očekávání fanoušků naplníme," přemítal útočník Jakub Petružálek. První utkání čtvrtfinále proti Chomutovu se hraje dnes v Třinci od 17 hodin.

Foto: Petr Horník, Právo

Jakub Petružálek se těší na čtvrtfinále play off

Článek

Jak na vás zapůsobil chomutovský obrat proti Mladé Boleslavi?

První dva zápasy prohráli 1:6 a 1:7 a tím, že to otočili, ukázali velkou vnitřní sílu. Je to silný tým a my proti nim začneme jako bychom hráli proti každému jinýmu. Je dobře, že museli hrát pět zápasů, protože jejich první lajny byly hodně vytěžované. To nám může trošku pomoct.

Sledoval jste předkolo?

Viděl jsem každý zápas. Sleduju to stejně jako KHL nebo švédskou ligu. Viděl jsem hlavně první dva zápasy, kdy Boleslav hrála v Chomutově neskutečný hokej. Klobouk dolů před Chomutovem, že se z toho dokázali oklepat, protože v těch prvních zápasech jasně dominovala Boleslav. Nehodili flintu do žita, v Boleslavi oba zápasy odmakali a doma obrat dokonali.

Může to být pro vás varovný prst, že se Chomutov nikdy nevzdá?

Nevím, jestli varovný. Jsem toho názoru, že v play off se začíná od nuly a stát se může úplně všechno. Chomutov to jenom dokázal. Nějaké podcenění nepřichází vůbec do úvahy. Musíme na ně nastoupit, jako bychom hráli proti komukoliv jinému.

Mají pět zápasů v nohách, vy jste jedenáct dní odpočívali. Vždy se přemítá, co je lepší, jaký na to máte vy názor?

Omílá se to každý rok. Snažili jsme se simulovat zápasové tempo, ale nikdy to v tréninku úplně nejde. Ukáže to až samotná série, pro koho to byla výhoda.

Prošel jste už mnoha kluby, mezi kterými by se v začátcích našel i Chomutov. Bude to pro vás něčím zvláštní duel?

Byl jsem tam v dorostu. Když jsem z deváté třídy přecházel výš, tak jsem tam jezdil na střídavé starty. Ale to byl úplně jiný Chomutov.

V čem je největší síla soupeře?

Mají hlavně v útoku hodně zkušené hráče a i proti nám ukázali, že jsou hodně silní především v přesilovkách. Když dáte soupeři možnost hrát přesilovky, tak ohrožujete výsledek. Ale to platí pro každého, nejen proti Chomutovu.

Hodně se mluví o Spartě, Liberci, necítíte se trochu podceňovaní?

Nevím, zda se s námi počítá nebo ne. Jsem hodně rád, že se mluví a píše hlavně o Spartě a Liberci. Vyhovuje mi, když mohu útočit s týmem, který je trochu podceňovaný. Může to být naše výhoda.

Jak jste nažhavený na play off?

Zbožňuju to. Je to vyvrcholení po základní části, ve které 52 kol dřete. Všichni ale začínají od nuly a budeme muset potvrdit výkonnost ze základní části. Důležité bude zvládnout ty první dva zápasy doma.

Reklama

Související témata: