Hlavní obsah

Vrátili jsme se k naší hře a ono to funguje, říká gólman Chomutova Laco

Třinec

Osmatřiceti zákroky podpořil slovenský brankář Ján Laco první výhru Chomutova na ledě Třince. Severočeši se ujali v sérii vedení a zítra můžou favorita potrápit znovu. „Ustáli jsme naše oslabení a podařilo se nám dát góly v přesilovkách. To byl rozhodující,“ říkal Laco, pro něhož to byla premiérová nula v českém extraligovém play off.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Ján Laco z Chomutova.

Článek

Máte první nulu v play off. Po tom šíleném začátku proti Mladé Boleslavi jste asi těžko mohlo předpokládat, že na ní letos vůbec dosáhnete, ne?

Moc to neřeším. Hraje se na čtyři výhry a to mě zajímá. S Bolkou jsme v prvních dvou utkáních dostali třináct gólů, ale nakonec jsme sérii zvládli. Na nuly se nehraje. Potřebujeme čtyřikrát vyhrát a budeme se o to snažit.

Co byl hlavní faktor vaší výhry? To, že jste nepustil gól?

Asi nejdůležitější bylo, že jsme tu první třetinu. Mají silný útok a měli i dost šancí. Trpělivou hrou jsme pak hráli to, co jsme chtěli. Stejně musíme hrát i v dalších zápasech. Být trpěliví a snažit se to uhrát na nula nula. A uvidíme, co z toho bude.

Ujali jste se v sérii vedení. Byli byste s jedním vítězstvím z Třince spokojení?

Těžko říct. První zápas jsme zvládli, ale asi nepůjdeme to dalšího s tím, že máme splněno. Nesmíme nic nepodcenit a půjdeme do toho znovu na sto procent. Soupeř má svou kvalitu, může to skončit jakkoliv, ale musíme jít do těch zápasů na sto procent připravení.

Co se změnili, že Chomutov prožívá takové vzkříšení?

Bolka nás zaskočila. Chtěli jsme hrát jiný hokej, než jaký umíme a nesedělo nám to. Ve všem a v každém momentě nás přehrávali, střední pásmo nám nefungovalo. Museli jsme se vrátit k našemu hokeji a najednou to zase funguje.

Jak náročné je pro brankáře zvednout se po takových přídělech?

Každý zápas je úplně jiný a my jsme věděli, že máme sílu. Neprohráli jsme kvůli tomu, že bychom byli slabší. Jen jsme to možná takticky špatně odehráli a naopak Bolce tam spadlo všechno. Snažíme se po každém zápase něco změnit k lepšímu.

Zatímco Třinec odpočíval, vy jste ještě v neděli hráli. Je to vaše výhoda? Chybí Třinci rozehranost?

Nevím, to se musíte zeptat v kabině soupeře. Ale z našeho pohledu to možná malinká výhoda je. Hlavně v prvních zápasech série. Jsme přece jenom v zápasovém tempu.

Chomutov vyhrál V Třinci úplně poprvé. Vnímali jste tu nepříjemnou bilanci?

Vůbec ne. Tyhle věci jdou bokem. Hraje se play off a to je vrchol sezóny. Snažíme se užívat si ho. Jediné, co jsme věděli je, že pokud chceme postoupit, tak jsme tady minimálně jednou vyhrát museli.

Reklama

Související témata: