Hlavní obsah

Lašák v úvodní bitvě zářil. Neměl jsem prostor na žádnou mikrochybu, tvrdil

Měl daleko méně zákroků než Matěj Machovský, přesto se brankář libereckých hokejistů Ján Lašák během úvodní čtvrtfinálové bitvy play off s Plzní mezi tyčemi pořádně zapotil. Ve druhé a třetí třetině obhájce titulu několikrát výrazně podržel a dovedl Bílé Tygry k první výhře v sérii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Ján Lašák se raduje z vítězství.

Článek

"Tušil jsem, že zápas bude mít dva scénáře. Buď nebudeme rozehraní a oni budou mít navrch, nebo se na nich projeví únava z těžkých zápasů ve Vítkovicích. Naštěstí se spíš splnil ten druhý," oddechl si Lašák.

Liberečtí se museli popasovat s nepříjemnou téměř dvoutýdenní herní přestávkou, úvodní periodu ale zvládli na výbornou. Vypracovali si v ní klíčový dvougólový náskok. "Po úvodních pěti minutách jsme rozjezdili nohy, přičemž jsme začali bruslit a být silnější na kotouči," liboval si domácí kouč Filip Pešán. "První třetina rozhodla. Byli jsme tvrdí, aktivní a rychlí," přitakával slovenský gólman.

Liberecká opora byla i za příznivého stavu neustále ve střehu. "Je to play off, každá mikrochyba rozhoduje zápas. I když to bylo 2:0, neměl jsem prostor na žádnou chybu. Každá střela byla velmi nebezpečná," přiznal Lašák.

Gól si zasloužili, tvrdil Lašák

Ten výtečnými zákroky dlouho držel čistý štít. Překonat ho dokázal až ve 48. minuty v přesilovce David Stach. "Přišla křížná nahrávka k pravákovi, ten střílel z první. Odrazilo se mi to od hokejky do brány. Ve druhé třetině jsem měl štěstí, ve třetí se to naopak soupeři vrátilo. Gól si zasloužili," uznal Lašák.

Zkušený gólman se s týmem pečlivě chystal na vstup do vyřazovacích bojů. Až do nedělního večera však nevěděl, kterému týmu bude ve středu vlastně čelit. "Bylo to trochu zvláštní, už jsem se připravoval na Bolku, nakonec se to změnilo. Připravoval jsem se na boleslavské hráče, Plzeň má jiný systém hry. Ale může to být i výhoda, protože člověk nemá čas přemýšlet," řekl Lašák.

Bílí Tygři si připsali ve čtvrtfinále první čárku a nyní už vyhlížejí druhý duel. "Bude to zase boj. Rozhodnou malé věci, odhodlanost, srdce...Víme, že to bude velmi těžké, ale jsme připravení," dodal brankář Severočechů.

Vyhraje druhý čtvrtfinálový zápas play off Liberec, nebo Plzeň?
Liberec
68 %
Plzeň
32 %
Celkem hlasovalo 1400 čtenářů.

Reklama

Související témata: